A HP azt üzente a Sun vezér Schwartz-nak, hogy fogja be

Címkék

A UNIX business kiélezett, és lassan a profi box meccsek előtti sajtótájékoztatókra hasonlít, amikor a boxolók egymásnak üzengetnek a mérkőzés előtt...

A Sun Microsystems első embere Jonathan Schwartz rendszeresen írogat a blogjába, sokszor nem kímélve a versenytársakat sem. Az egyik flame-gyanús bejegyzés hatására a Hewlett-Packard nem bírta tovább, és levelet írt az elnöknek.

A HP megerősítette annak a levélnek a létezését, amelyben felszólította Schwartz-ot, hogy fejezze be a FUD-ot, de részleteket nem árult el róla. Történt, hogy Schwartz augusztus 18-án a blogjába egy olyan bejegyzést írt, amelyben azt állította, hogy a HP UNIX operációs rendszere a HP-UX haldoklik.

A HP természetesen tagadja a HP-UX halálhírét... Sőt, azt állítja, hogy egyre több ügyfelet csalogat át a Sun-tól. Az elmúlt 18 hónapos időszakban 200 olyan nagy ügyfelet emleget a HP, amelyet átcsábított... Köztük a Bank of Bolivariano of Ecuador-t, a Belkin-t (wireless eszközök, swirchek, KVM switchek, adsl routerek gyártója), a Dynamic Net-et, a Forbes.com-ot és a The University of Hong Kong-ot.

A Belkin vezérigazgatója Chet Pipkin az alábbiakat mondta: ``Lecseréltük a Sun Solarist HP-ra az üzleti-kritikus alkalmazásaink futtatására, így lehetőségünk nyílt jelentősen csökkenteni a TCO-nkat (total cost of ownership - teljes birtoklási költség), és átlagosan 250%-kal növelni a teljesítményünket.''

A ComputerWorld cikke itt.

Hozzászólások

Hogy lehet 250%-al csökkenteni bármit is? :)

Az eredetiben nem így szólt. "...jelentősen csökkentettük a TCO-t és átlagosan 250%-os tejlesítménynövekedést értünk el."