Képtelen web

Üdv!

Egy ismerős az alábbi problémába futott bele: Windows XP alatt _semmilyen_ böngészőben sem jelennek meg képek. Első körben a szolgáltató szűrésére gyanakodtam, de Ubuntu-t bootolva ez ki lett zárva, ott minden szépen megjelent. Szívem szerint hagytam volna nekik az utóbbit, ha már ott működik, de ez jelen esetben sajnos nem járható út.

Sajnos közvetlenül nem találkoztam még a géppel, az ország másik felében van, ráadásul új infót is csak akkor tudok szerezni, ha kicsit hozzáértőbb ismerős leutazik. (nagyszülőknek netezős-levelezős-képnézegetős gépről van szó, egész új HW, tehát az sem lehet gond)

Ha valaki belefutott már ebbe akkor kérem ossza meg a megoldást!

Végül álljon itt néhány link amik bemutatják, hogyan is néz ki: google | saját gallery | szintén | gmail

Hozzászólások

:D ez mennyire jó már :D

ccleaner-el böngésző cache törlés, esetleg valami program szűr? víruskergetés? böngésző plugin? mstsc-vel meglesni?

Esetleg a böngészőben ki van kapcsolva a képek letöltése? Milyen szolgáltató? Router, mobil eszköz stb.?

nekünk vírusnál volt hasonló, de az avast megoldotta a problémát

Ez csak azért nem valószínű, mert az első netre kötéstől kezdve ilyen, nem volt honnan összeszedni vírust. Víruskereső pedig lefutott rajta (AVG), de negatív.

Lehet hogy végül XP-reinstall lesz, csak az is macerás volt, mert túl új neki a gép és pl SATA drivert be kell töltetni vele külön.

elkefélt file hozzárendelések?

--
xterm

pont annyi, mint annak, hogy az elrejtett file kiterjesztés esetén a program nem ismeri fel a tartalmát a fileoknak (pl. wizard). amúgy meg a mime típus hibája miatt pl. nem jeleníti meg... ez azért annyira nem irreális (nem azt mondtam, hogy logikusan így kéne lenni, de tudtommal debugolunk egy irreális szitut.

--
xterm

Hasonló hibába estem, épp 1-2 órája. WinXP látszólagos-dobozban. Egyszer csak nem jöttek a képek, utánna már a net sem ment. Pl.: google-t pingetve, a DNS feloldott, de már tovább nem ment. Lett egy gyors reinstall, és most tanulva mentettem egy még működő image-t biztos helyre.

Nem értem hogy miért nem linux.... "nagyszülőknek netezős-levelezős-képnézegetős gépről van szó"
Ha nem használt gépet XP-vel vagy akármivel, akkor teljesen mindegy hogy mivel kezd.
Távoli bizgerélés egy kicsivel könyebb mint winxp esetében. Pl. telepithetsz, frissíthetsz, stb... miközben magyarázod neki hogy mi hogy megy valami azonnaloldódó üznenetküldön keresztül.

nekem még spybot csinált olyat, hogy nem tudtam frissíteni az XP SP2-t semmivel, mert a webről lemászó microsoft cuccok mindíg hibával szálltak el, aztán reinstall lett a vége :(
esetleg valami spyware killer?