Amavis - shell script futtatás

Sziasztok!

Adott egy postfix -> amavis (+spamd + clamd) debian etch alatt.
Rá lehet valahogy beszélni az amavist, hogy ha az üzenet nem clean, akkor mielőtt visszadobja hívjon meg egy shell scriptet, vagy valamit? Szeretném külön gyűjteni és kategorizálni a spamet és vírust tartalmazó leveleket.

Esetleg más megoldás? (Ha nem muszály nem szeretném a logokat elemezgetni, vagy a karanténba kerülő leveleket kitömörítgetni és feldolgozni...)

Előre is köszi a válaszokat:

KoviX

Hozzászólások

Ugye az amavisd-vel az a baj, hogy ha a $spam_final_destiny D_REJECT-re van állítva, akkor azt a $QUARANTINEDIR-be dobja, ugyanoda ahova a vírusos leveleket.
Na már most vagy belenyúlsz az amavisd kódjába és átírod, hogy ha a spam D_REJECT-en van, akkor ne a quarantine-be tegye, hanem egy oda amit a Te általad bevezetett paraméter mond, mondjuk $SPAMDIR. Persze ehhez át kell írnod kicsit az amavisd-t.

A másik lehetőség, hogy D_PASS-ra állítod, így beesnek a spam-ek a felhasználó inbox-ába. Na most itt valahogy meg kellene oldanod, hogy a levelek átmozgatásra kerüljenek valahova máshova, ha a header tartalmazza azt, hogy a levél egy spam, vagy a subject alapján. Erre meg lehet írni egy inotify-os progit. Persze ez sem a legszebb megoldás, de így tutira szétválaszthatóak a levelek. Vagy a felhasználóknál állítod be egy rule-lal a kliensükben, hogy pakolják át a levelet egy spam mappába, ami egy közös mappa lenne. Ez viszont sok állítgatást jelent minden kliens esetén.

Szóval nem egyszerű. :)
De nálam okosabbak, majd megmondják mit lehet tenni