Benne voltunk a TV-be!

 ( Chain-Q | 2008. december 3., szerda - 2:44 )

November 14-én a XXI. század stábja a XV. kerületi Csokonai Művelődési Házban járt, ahol az Amiga Klubban forgattak készülő műsorukhoz, amely a 80-as évek számítógépeivel és az akkori hazai viszonyokkal foglakozott.

Az eredmény ma este került adásba. Aki lemaradt róla, letöltheti innen. A felvételért és az encodingért köszönet illeti Pasy of Fresh!Mindworkzt. (85MB, 11p 34mp, 512x384/25fps XViD)

Update: A forgatás napján a klubban készültek fényképek is, amelyek megtekinthetők itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Köszi, hogy felraktátok!
Megnéztem, és megint kiderült, hogy erősen a PC-korszakba csöppentem bele és a Commodore 64 az rendesen kimaradt nálam. Volt C64-em, de csak úgy fél évig. Játszottam is rajta eleget.
---
Powered by Áram

Láttalak.

--
trey @ gépház

Láttam énis hogy bohóckodtál a kábellel :)
Lassan 3 éve nem voltam fyanica-n :(
Jó volt ujralátni, néha a fyanica introkat is végignézem...

pch

Ahogy a riporter is megmonda, itt az a program, hogy programot cserélnek. Nem értem miért rossz akkor a torrent ??? :)
Az tetszett a riportban amikor többször is célzás volt a gépek teljesítményére, hogy a maiakhoz képest kb. zsebszámológép jellegüeg. Sok mostani fiatal csak Gb-okban és GHz-ekben látja a gépet.
Én C64, Amiga és társait általában csak haveroknál láttam, igy kezelése nem nagyon maradt meg. Általában játszottunk rajta. Vártam egy "igazi" PC-re (386SX, 1MB, 80MB) Utánna a DOS-os promt torkán próbáltam lenyomni a BASIC parancsokat :), majd rá 1 hét mulva elkezdett hiányozni az .exe-be fordíthatóság a QBASIC-ből.

En a C64 utan egy 386sx/40Mhz, 2MB(!!!) RAM, 40MB HDD, Realtek 256K, MonoVGA gepet kaptam. Az Amiga csak kesobb jott, kivancsisagbol, aztan igy maradtam. Szoval sosem keso elkezdeni. :)

Egyebkent volt olyan QBasic, ami tudott exe-be "forditani". Gyakorlatilag annyit csinalt, hogy a tokenizalt BASIC kodot meg az interpretert osszecsapta 1 exe-be, es kesz. :) De teny, hogy a vegeredmeny onalloan futott. Abban nyomultam a Turbo Pascal elott. :D (Szerencsere az akkori produktumokat mar a feledes jotekony homalya fedi.)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Az enyém is mono VGA-volt, 256K-s Trident talán. Egy kis fejlesztést is kapott a gépem, 4MB RAM (kellett a win95-nek :)), CD-olvasó, SB16 (Vibra16-IDE vezérlős), 5,25"-os floppy (eredetileg 3,5" volt csak benne) az "ÚJ ALAPLAP" CD... izé.... nagyfloppy mellékleteihez.
Kibontás után általában a floppy tartalmának a visszanyerése volt a legnagyobb feladat. :D

Akarok is Amiga-t és reméljük lesz is Amiga-m, csak most épp másra kell a pénz. C64-et viszont a közelembe hozni is veszélyes, mert mostanában hajtok 1-2 SID chippre. :)

Nekem "gyarilag" volt benne kis es nagyfloppy is. (OMG!) Meg nem volt hozza eger, ezert vagy fel evig keyboardrol hasznaltam a Win 3.1-et, amig a tizoraipenzembol osszesporoltam 800Ft-ot (mekkora penz volt az akkor, egy szendvics kb. 20Ft volt a suli bufejeben) egy hasznalt(!) 3 gombos soros egerre. :D SB16, piha, nekem origi Adlibom meg SB2.0-m volt, meg "Covox"-ot (parallel portra dughato D/A ellenallashalo, egy rakas cucc tudott rajta keresztul szolni) gyartottunk hazilag. Kesobb meg lett GUS-om, ami ugye egyszeruen a legjobb, es innentol minden mas bovites feleslegesse is valt. :D

Ami a SID-et illeti, halott C64-bol SID-et menteni es ujra hasznalni nemes cselekedet. Mukodo gepbol kirabolni a szerveit: nos azert pokolra jutsz! :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Nincs még működésképtelen gép sem a közelemben, nem hogy működő, bár talán az egyik havernál láttam volna a C64 alaplapot a falán, majd viszek bele valami EPROM-ot a SID helyett, az úgyis jobban mutat.

Ezek a dolgok a future project kategóriában vannak nálam. Egyenlőre kajért kell kimennem két program között. :D

Van benne egy kis keveres egy kis targyi tevedes, de ahhoz kepest egesz korrekt. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Hat en a sok apro elnezheto mellett ket giganagy bugot talaltam benne: az elso mindjart a LOAD"$",8,1 az elejen, ami igy hibas. Direktorit nem toltunk masodik parameterkent ,1-el, mert az ugyanoda tolti a programot ahonnan ki lett mentve a memoriaban, ami direktori eseteben nem ertelmezheto, es makostesztat kapsz. Szoval vagy a $ rossz es *-t akartak, vagy nem kell ,1. :)

A masodik a legvegen van, mikor azt allitjak, hogy a jol ismert jatekprogramok BASIC-ben keszultek, ami az esetek 99,9%-ban nem igaz, mert nyilvan assemblyben (es gepi kodban) keszultek. :)

Szoval megintcsak bebizonyosodott, hogy ujsagiro ne akarjon technikai kerdesekkel foglalkozni, de ezt leszamitva tenyleg nagyjabol korrekt. :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Hejhó!

Jó volt látni az öreg lánykámat a TV-ben! :D
Kár, hogy akkor nem tudtam leesni és mellé tenni a kukaszökevényt is :/

Hát a 99,9% et szerintem lejjebb kellene venni. -bár nem sokkal - Pl. a Pirates jórésze BASIC os :-).

------------

r=1 vagyok, de ugatok...

99,875% megfelel? :P

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

te jo eg hogy imadtam azt a jatekot :)

Dö beszt: Treasure Island :-)
Plus/4-en mennyit játszottam vele :-)...

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."
Debian Lenny 2.6.27.6
OpenSolaris 2008.05

Tyu, az nekunk is megvolt, gyari kazettan! Ellenben itthon C64 volt (van), ugyhogy csak az iskolai Plus/4-eken jatszottam vele (joystick nelkul persze). A C64-re meglevo jatekokhoz kepest eleg ize volt szegeny, de a semminel jobb volt. Vegul odaajandekoztuk apam NDK-beli haverja fianak, amikor naluk jartunk.

Felraktam YouTube-ra, remélem nem gond:

http://www.youtube.com/watch?v=8AGPqSHikYM

Nekem nem, csak a Retek Klub be ne anyazzon. :) (Egyebkent most aszondja nekem ra h. unavailable, de gondolom meg nem kerult ki pablikba.)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Van abban valami irónia, hogy a youtuberól levadászott videókból (is) összevágot klippeket tartalmazó riport végül visszakerül a youtubera :)
(Több bevágás alján ott figyelt a fadeout divx vízjel)
De több XXI. Század adás fönt van, szóval eddig nem zavarta őket.

Sajnos ez link is már "This video has been removed due to terms of use violation." lett, pedig jó lett volna...
---
Powered by Áram

Itt is megtekinthető: http://www.rtlhirek.hu/video/35738