a / partíción kevés a hely

Fórumok

A / vagy root partíciómon amely nem tartalmazza a home könyvtárat 90 Mb hely van -hogy tudnám kitakarítani egyáltalán lehetséges ?

A partíció teljes mérete 5.85 Gb.

Ubuntu 8.10

Hozzászólások

"sudo apt-get clean" után felment 186 Mb-ra ,de ez még mindig nagyon kevés szerintem.
Attól tartok csomagokat kell törölnöm ,de azt nem nagyon szeretnék.

Legeloszor nezd meg, du-val hogy melyik konyvtar foglal sok helyet. Aztan ha nem lehet belole torolni, athelyzeni stb. akkor csinalj egy particiot neki, es helyezd at oda az egeszet.

Hello!

A következő problémám lenne: elfogyott a hely a / particion. df -h után kiirja hogy 100%-os a foglaltság. A könyvtárakat egyenként megnézve összesen maximum 3gb helyet foglalnak a particio pedig 8.3gb. Ez egy kis ubuntu torrent server progálgatási célokra. A torrentek más particiokra töltődnek, ezen csak maga a rendszer van. A töredezettség is olyan 3% körül van. a filerendszer ext4. Valakinek van valami 5lete hogyan nyerhetném vissza a szabad helyem?

Köszi a segítséget. Végül is megoldódott de nem értek valamit. A parancs kiírta azokat a méreteket amiket én is megnéztem csak gyalog egyesével írtam a du-t tegnap. De a /media 6gb-os volt. a /media -ba van egy 20gb ntfs ami egy külön 20as vinyo, van egy 30as ami a / particio másik fele (40es vinyo) és van egy 40es ami szintén egy külön 40es vinyo. na most a 6gb az a 20ason lévő fájl volt. amint töröltem ujra lett hely a /-n. hogy függ össze a kettő? a 40es majdnem tele van mégse jelentkezik a media méretén a 40+gb méret(ami szerintem normális mivel ott csak csatolási pont van) de akkor a 20as mérete mért számított bele?