ubuntu 8.10 hangprobléma

Fórumok

Üdv!

A következő probléma állt elő laptopomon: nemrég telepítettem a Ubuntu 8.10-t, pár napig minden rendben volt, de a hang valami miatt elkezdett rakoncátlakodni. Hálózati meghajtóról játszok le filmet SMPlayerrel és kb. a második-harmadik 30 percnyi film után elkezd visszhangodosni, meg nyúlni a hang. Ha újraindítanám az alsa-t akkor meg ezt tolja a képembe:


fkoppany@fkoppany:~$ sudo alsa force-reload
lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/fkoppany/.gvfs
Output information may be incomplete.
lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/fkoppany/.gvfs
Output information may be incomplete.
Unloading ALSA sound driver modules: snd-atiixp snd-atiixp-modem snd-ac97-codec snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-pcm snd-seq-dummy snd-seq-oss snd-seq-midi snd-rawmidi snd-seq-midi-event snd-seq snd-timer snd-seq-device snd-page-alloc.
Loading ALSA sound driver modules: snd-atiixp snd-atiixp-modem snd-ac97-codec snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-pcm snd-seq-dummy snd-seq-oss snd-seq-midi snd-rawmidi snd-seq-midi-event snd-seq snd-timer snd-seq-device snd-page-alloc.

Ezek után nincs hang... :(
Tegnap újraraktam az alsa-t a probléma fennáll továbbra is.

A hangkártya (lspci):
00:14.5 Multimedia audio controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 AC'97 Audio Controller (rev 02)

Fkoppany

Hozzászólások

Elnézést, hogy ide írok, de nem akartam új topicot nyitni és úgy találtam, az én gondom is ide illik. ubuntu 8.10-et használok (váltottam opensuseról) és két hangkártyát. A rendszer szépen fel is ismerte mindkettőt, de az alkalmazói programokban sokszor csak a kimeneti eszközt lehet állítani és nem lehet paraméterezni. én szt szeretném beállítani, hogy mondjuk oss-nél szóljon az egyik és alsa-val a másik.

Szia!

Ugyanebbe a problémába futottam bele haverom laptopján. Ma egy órát keresgéltem, de nem találtam megoldást, most meg elvitte a gépet, úgyhogy nem is tudom folytatni.
Film, skype stb. közben random elszáll a hang, és csak az újraindítás segít. Illetve alsa force-reload után mplayer adott használható hangot OSS-en keresztül. (force-reload előtt ez sem volt) Így már nem kell újraindítani a gépet filmnézés közben...
Ubuntu 8.10, hangkártya ugyanez az ATi IXP, hibaüzenet is mint nálad.

Szóval ha találsz valamit, légyszi írd be ide.

Köszi

Fejlemények a problémával kapcsolatban: force-reload után újraindul a hang. Megy is Youtube, Amarok is. SMPlayer problémája az volt, hogy az ALSA újraindítása után Pulseaudio-t akart használni.
Sajnos azonban ez a helyzet nem állandó. Egy idő után újra elkezd nyúlni, visszhangosodni és megint lefagy, utána már hiába indítom újra.
OpenSUSE alatt legalább ha újraindítottam akkor nem volt ennyi gond... :S

Üdv: Fkoppany