portaudit "butaság"

Fórumok

Sziasztok!

Portauditot használok eddig nagy megelégedéssel. Egy hete azonban hibát jelzett a telepített mysql-client csomagomban. annak ellenére, hogy kb 30 revison beli különbség (asszem így kell szépen mondani azta számot a mi a második pont után van) van az én csomagom és a legfrissebb között úgy tűnik a hiba még mindig fenn áll.

Értelemszerűen nem távolíthatom el a mysql klienst a szerverről, úgyhogy utána olvastam a problémának:

portaudit hibaoldal:
http://www.freebsd.org/ports/portaudit/4775c807-8f30-11dd-821f-001cc037…

hiba eredeti oldala:
http://www.securityfocus.com/bid/31486

Ezeket elolvastam. Lehet, hogy rosszul értettem valamit, a következőkben azonban feltételezni fogom, hogy jól értettem. A "hiba" megtalálója, Thomas Henlich azt kifogásolja, hogy a mysql parancssori kliense nem escape-eli a HTML speciális karaktereit. :-/

Webfejlesztő vagyok, és tudom, hogy le kell törni azoknak a kezét, akik nem escape-elnek mindent az outputban. PHP-ben például létezik a htmspecialchars függvény, amin mindent át lehet futtatni mielőtt elküldené az ember a kliensnek. Megjegyezném, hogy webes környzezetben sem kizárólag HTML outputról van szó, lehet YAML, JOSN és ezer más, és mindegyikben másfajta escape-elséről van szó.

Mivel parancssori kliensről írnak, gondolom CGI szkriptek lennének szükségesek a "gyenge pont" kihasználására. Ha CGI-t írok, akkor sem gátol meg semmi abban, hogy írjak egy saját htmlspecialchars függvényt, így egyszerűen nem látom miért a mysql-nek kéne megoldania ezt a feladatot. A visszakompatibilitásról nem is beszélve (jelenlegi megoldások, amik nem készültek fel arra, hogy a mysql kliens ezután < -t küldjön a < karakter helyett).

Jól látom, hogy valaki a saját nevét akarja fényezni egy "biztonsági rés" megtalálásával, ami nem is létezik, és ez valahogy átcsúszott a portaudit rostáján?

Hozzászólások

Szerintem nézd meg Thomas Henlich többi bugreportját is, aztán dönts :D

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.