wordpress migrálás probléma

Sziasztok!

A blogom régóta a saját szerveremen fut, összegyűlt már mögötte kb fél GB kép és más letöltehtő anyagok, melyek természetesen egyesével a postokban láthatók/letölthetők.

A képeket nem a normál webes úton töltöttem fel hanem a helyi hálón keresztül, ami pillanatnyilag egyszerűbb volt, de most komoly problémával állok szemben: az összes anyag linkje így néz ki: ...href="url/kepek/kepnev.jpg"...

Mivel a funkciójához képest elég sok áramot eszik, felmerült hogy átköltöztessem az egészet egy nyilvános szolgáltatóra, mondjuk a wordpress.com-ra.

Az a kérdésem, hogy tudtok-e valami megoldást javasolni arra, hogy a normál adatbázis export/import mellett a csatolt tartalmakat hogyan tudnám átvinni? egyesével lehetetlen, annál sokkal többről van szó...
Igazából nem is tudom hogy a wordpress normálisan hogyan tárolja ezeket a fájlokat, ha csak weben keresztül érintkezünk vele...

köszi

Hozzászólások

Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy az adatbázist lemented, csinálsz egy backupot belőle, és automatikusan kicserélteted az összes "url/kepek/" stringet "kepek/"-re, ezután visszatöltöd, és leteszteled, hogy jó lett-e. Ha igen, akkor meg is vagy vele.

adatbázis dumpon végrehajtott sedelés?

Nem vagyok nagy sed-es de valami ilyesmire gondoltak szerintem. Ha rossz a szintaktika ugyis kijavitanak.

sed -e 's/href\=\"url\/kepek/href\=\"kepek/g' adabazusdump > adatbazisdump_ok 

Persze ha az url-ben vannak olyan karakterek, mint . és : illetve / azokat le kell védeni \-el :) De majd az okosabbak megmondják. Nagyon lesarkítva kb ennyi.

Ráadásul úgy tűnik hogy a wordpress.com-ra nem lehet feltölteni a régi képeket, szóval azokat egy másik szolgáltatóra kell majd feltenni, és onnan behivatkozni őket.

-----------------------------
Ubuntu 8.04

nekem szimpatikus volt a wordpress. semmi konkrét okom nincs arra hogy pont oda menjek, csak mivel úgyis wordpress motort használtam, gondoltam ez kényelmes lesz.
mi a gond vele?
még a blogspotot néztem, de már foglalt a nickem :-(

-----------------------------
Ubuntu 8.04

ha már janoszen szóbahozta...
mik a tapasztalataitok a wordpress.org-gal?
tényleg gond van vele?
melyik jó?

köszi
-----------------------------
Ubuntu 8.04