SSH szerver kérdés

Sziasztok

Melóhelyen tiltva van a messenger portja kiSSHzva az otthoni gépemre
megoldott a dolog a baj csak hogy így egész nap mennie kelle a
gépemnek. A kérdésem az lenne hogy van e ilyen kezdeményezés ahol
lehet accountot létrehozni és használni az ssht beállitott portforwardal.

Előre is kösz a válaszokat.

Hozzászólások

Ez lehet egy kicsit általános kérdés, de:
hogy tudom eldönteni hogy egy ilyen oldal nekem elég biztonságos-e? (elsősorban a rajta menő címek, esetleg jelszavak, üzenetek kinek a kezébe kerülhet)

(ami nekem egy kicsit gyanús: miért használná bárki is a googletalkot itt, amikor annak van rendes webes felülete)

Khm... Olvasd el a szabályzatot a munkahelyeden. Szerintem a s...berúgást is számold hozzá...

Ez szerintem egy kicsit egyszerű hozzáállás, általában két dolog miatt tiltanak valamit, azért mert veszélyes vagy azért mert dolgozzon a melós:) Az előbbi esetben ha tudod úgy használni hogy a veszélyforrást eliminálod, miért ne lehetne. (erre a konkrét esetre persze csak akkor igaz ha nem az eredeti klienst használod:) )

Nem igazán értem hogy miért foglalkozol az ő munkahelyi szabályzatukkal. Zavar? Lényeg hogy nem a kérdésére válaszoltál. Amúgy ezer meg 1 oka lehet a fenti kérdésnek, nem csak az hogy valaki mukahelyén chat-elni akarna munka helyett. Ha meg már OFF-olsz, akkor 1 hozzászólás is bőven elég.
-------------
Ha csak a 80-as port van engedélyezve, akkor miért nem használod a webmessenger-t?
http://webmessenger.msn.com

ui.: persze ez sem biztonságos..

Ne csak azon gondolkodjon el, hogy hogyan tudja a tiltásokat áthágni, illetve az, aki ssh-t simán átenged kifelé "mindenhonnan-mindenhova", az is gondolja végig, hogy ezt követően mit ér a tűzfala...)

Láttam már ilyen trükközést, és emiatti valagbarúgást is, ellenben jól megírt és implementált határvédelmi szabályzatot meg nagyon nem :-(

A chat tiltásának nem elsősorban az elvesztegetett munkaidő az oka a legtöbb esetben: több esetben tapasztaltam olyat, hogy a dolgozók ilyen módon csevegtek egymással -- és nemcsak a tegnap esti buliról, hanem a holnapi meetingről, meg a cég belső dolgairól is... Ha azt mondom, hogy információszivárgás, akkor nagyon-nagyon enyhén fogalmaztam. Az ssh-val gyakorlatilag a teljes belső hálózatot ki lehet nyitni a külvilág számára úgy, hogy senki sem fogja tudni, hogy ténylegesen milyen infók kerültek rajta keresztül ki a cégtől. Picit javulni kéne a felhasználói oldal biztonságtudatának is, persze a vezetőknél is kéne ezen a téren előrelépni a legtöbb helyen.

Szerinted van aki ingyen és bérmentve, bárkinek ad ssh hozzáférést egy gépre?
Ha én most kitennék egy ilyet, holnap reggelre nemhogy belépni nem tudnék, meg ping nem lenne, de már a gép se lenne ott :).
--
Discover It - Have a lot of fun!

Berelj Virtualis Szervert. (VPS). Nem draga.