Magyar közvetítéssel terjedt el a Tetris

A Tetris egyike azon ritka játékoknak, amelyeket évtizedekkel a megjelenésük után is lelkesen játszanak az emberek. Nagy valószínűséggel nem létezik olyan platform, amelyre ne készítették volna el az átiratát. Sikere máig töretlen: szinte minden évben megjelenik néhány – általában fanatikusabb rajongók által készített – új változata. A népszerű alkotásnak – egyszerűsége ellenére – meglehetősen szövevényes története van. Az események 1985-ben kezdődtek, amikor egy pentominó nevű játék ötlete alapján Alekszej Pazsitnov, két munkatársa közreműködésével, megírta a Tetrist egy Elektronyika 60 típusú számítógépen a Moszkvai Tudományos Akadémia Számítástudományi Központjában.

tovább

Ja és, hogy nem kamuztam itt a cuccról -> csináltam gyorsban egy fotót -> most lőttem a céges liftben :-)

Hozzászólások

hogyaszongya:

"már 1986 novemberében megjelent a játék PC-s változata, melyet a nyugati sajtóban csak úgy emlegettek, mint az első számítógépes játékot a vasfüggöny mögül. A nagy és lelkes visszhangot kapott szoftver eredetét a futás közben látható háttérképekkel még jobban kihangsúlyozták: a különböző csatajeleneteket ábrázoló hátterek között szerepelt Matthias Rust híres leszállása a Vörös téren és Gagarin űrutazása is."

ezek a huncut magyarok még időutazók is voltak ;)

"Kevesen tudják, hogy a játék következő állomása Budapest volt, ahol a Novotrade lelkes programozói portolták a Tetrist az akkoriban igen népszerű Commodore 64-re és Apple II-re is."

Azért csendben megjegyezném, hogy akkor én pont a NOVOTRADE -ben dolgoztam, és én meg egy srác írtuk át a Welltris -t egy másik platformra !!!!!!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Welltris

he he

--

"No trees were destroyed in the sending of this message. However,
a large number of electrons were terribly inconvenienced."

De jó -> :D

Én meg a spanom a ZX Spectrum portot csináltuk. Ez volt a kritika ->

The ZX Spectrum version had luke-warm reviews, with CRASH awarding 79%,[1] Sinclair User awarded 45%[2] and Your Sinclair gave 79%.[3] The actual gameplay and addictiveness were highlighted as good areas, but criticisms included the fiddly controls and minimal sound and looks.

--

"No trees were destroyed in the sending of this message. However,
a large number of electrons were terribly inconvenienced."