postfix kérdések

Fórumok

Üdv!
Azt hogyan tudom megcsinálni, hogy ha írok egy scriptet php-ban és és valami hasonló módon szeretném hogy a levelet áttolja a postfix rajta.

valami unix - n n - - pipe
# user=username argv=/a/script/helye
Ez hogyan tudom paraméterezni, hogy amkor a script megkapja a levelet akkor a levélből megtudjama a feladót mondjuk. Ezt a postfix valami változón keresztül adja át?
És ha már átment a levél a scripten akkor hogyan továbbítom?

Hozzászólások

Pl. berakod content_filter-kent. Valtozo felejtos, olyat a postfix nem fog allitgatni. Ott van a teljes level, abbol tessek eloszedni a szuksegeseket, konvertalni karakterkeszletek kozott, MIME, ... Nem teljesen tirivalis feladat, de az SMTP sem annyira simple manapsag.

Postfix virtual_mailboxokkal es virtual aliassal (sqlbol). A virtual_transport dovecot. Hogy tudom ravenni, hogy a sima transport_mapot is figyelembe vegye olyan email cimnel, ami nem szerepel se az alias tablaban se a virtual_mailbox tablaban ?

--
"Tedd vagy ne tedd, de ne probáld"

pl:

spamwall unix - n n - 4 pipe user=spamwall argv=/home/spamwall/pm-ng/pm-ng ${sender} ${recipient}

igy a meghivott program megkapja commandline parameterkent a feladot (elso param) es az osszes cimzettet (2. param ill ha tobb van akkor a tobbi 3. 4. 5. stb parameterben)

A'rpi

Hali!

Azt mivel tudom megcsinálni, hogy ha érkezik egy levél az info@domain.hu -ra, akkor azt megkapja 3 másik címzett ÉS az info@domain.hu gyűjtő is?

A /etc/postfix/virtual -ban ez van:

info@domain. hu cim1@domain. hu cim2@domain. hu ... info@domain. hu

Ennek eredménye képpen viszont néhány még ki nem bogozott esetekben az info-ra küldött levél többször is megérkezik az egyik címzettnek. Nem esik ciklusba, csak többször is megkapja.

Ez virtualis stuff, az etc/aliases meg nem az. Ne keverjuk.
Mogorva: ennel picit tobb info jo lenne... honnan jonnek a virtualis userek, a virtual_alias_maps-nak van-e erteke, a fellistazott userek kozt nincs-e olyan maillista, amin keresztul szinten megkapja a kerdeses user a leveleket (a postfix nem maszik ennyire bele), etc.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Sőt ugye a content filter megléte esetén is lehetséges, hogy kétszer kapja meg a leveleket valaki, ha nincs receive_override_options = no_address_mappings opció. Meg persze ezer másik oka is lehet a dolognak.
Egyébbként én inkább a recipient_bcc_maps-ot szoktam ilyenre használni az alias helyett.