internetgyorsíto

Kaptam valahonnan egy szórólapot: internetgyorsito.hu

Sem cég, sem más nincs rajta, de gondolom rengeteg pénzt öltek bele, hogy minden postaládába legyen belőle.

Értem én hogy ingyenes, meg hogy gyorsít, de mi ebben az üzlet nekik?
Van valami (egyenlőre nem publikus) kötelezettsége annak aki használja?

A domaint 2007-07-22 23:17:09 -jegyezték be, a weboldalon meg "©2004-2007 Internetgyorsito.hu Minden jog fenntartva." felirat szerepel.

Hozzászólások

" de mi ebben az üzlet nekik?"

Ha nem adnak hozzá sávszélességet,
szélhámia az árverhető embereknek! :)

A leírás alapján "csökkenti az adatforgalmat". ilyen szolgáltatást láttam már valahol, az egy proxy volt, ami csökkenti a képek minőségét; ez mint a honlap is írta, blokkolja a reklámokat is.
Sok értelmét nem látom (20 kB-os JPEG-ket 8 kB-os okádék formában nézni), de ha proxy alapú, gondolom tisztában vagy a veszélyeivel.

A szilikonvölgyben találták ki, tehát csakis jó lehet!

Jah, azért aranyos, hogy egy szoftveres megoldásnál rögtön szilikonvölggyel jönnek.

További aranyos dolog, hogy a Kapcsolat menüpont alatt csak mi üzenhetünk nekik, és nem adnak meg elérhetőséget.

Nekem nagyon spyware gyanús a dolog. Persze lehet, hogy nincs igazam, és csak egy sima botnet építésről van szó. "Csökkentjük a forgalmadat, hogy cserébe spamet küldjünk!"

" nem gyűjt Önről semmilyen, a személyével kapcsolatba hozható információt (pl.: név, cím, telefonszám vagy e-mail cím), hacsak Ön önként úgy nem dönt, hogy azt számunkra biztosítja (pl. regisztráció, felmérés útján)"

A "hacsak" megmagyarázza, hogy nem gyűjtögetnek! :)

http://www.conexpert.hu/content/rendel/signup.php?type=fullreg&lang=hu

"hacsak" lehet rendelni reg nélkül is. :)

"Értem én hogy ingyenes, meg hogy gyorsít, de mi ebben az üzlet nekik? "

Egy szép email adatbázis, amiben benne vannak az egyes emailhez tartozó emberek böngészési szokásai. (Mer ugye rajtuk keresztül netezel..)
Ez az online reklámban utazók álma: pontos címlista, pontos érdeklődési körrel....

Sok szerencsét minden leendő felhasználónak ...

pedig azon töprngtem hogy a mobil internetemet begyorsítom, mert ha vidékre megyek nagyon nem vág hátba a sávszélesség. Lehet hogy érdemes lenne egy saját proxyt beüzemelni a cégünknek, persze ha van rá értelmes kliens-szerver megoldás esetleg opensource?

A gyorsítás elméletben:
te_géped <--> te_internetszolgáltatód <--> (tömörített, megszűrt adat) <--> proxy szerver <--> (adat)

Elméletben csökken az átvitt (letöltött) adatmennyiség, azonos átviteli sebességen gyorsabban jönnek le a dolgok, ugyanakkor nő a processzorhasználat (a gépeden lévő kliensnek ki kell tömörítenie az adatokat).

A kérdés már csak az, hogy mennyire hatékony a tömörítés (és, hogy a proxy szerverek ki tudnak-e szolgálni az internetkapcsolatod maximális sebességével). Mobilinterneten kívűl nem tudok elképzelni más felhasználási módot, mivel egy mezei T-Online kapcsolat sebessége webböngészéshez teljesen kielégítő, az FTP-ről történő Divx filmek letöltésén, torrent adatforgalmon pedig semmit sem gyorsítana ez a megoldás.

Ez az egész inkább az átverés (és a jogsértés) kategóriájába esik, nem szólván arról, hogy rajtuk keresztül kellene forgalmazni az adatokat, így mindent tudnának rólad (pl. hogy hentai rajongó vagy, és a gmail.com-on lévő e-mail címedről is tudnának, titkosítás nélkül az msn beszélgetéseid és a levelezésed is nyílvános lenne, mondjuk azok így is, de nehezebb rájuk akadni)

_______________________________________________
Keep It Arch Linux | Simple Xfce | Stupid! Fluxbox

Amelyik oldalnak nincs konkrét célközössége (értsd mindenkinek szól) és letegez, az sikeres nem lehet.

Szóljon ha valakinek kurva gyors lett a zinternete! :)

GYIK-jukból (Vagy inkább GYIK-lyukból? 8)):
8 . Leginkább Firefoxot használok internetezésre, de úgy tűnik, hogy azt nem gyorsítja fel annyira, mint az Internet Explorert. Míg Internet Explorer-nél átlag 15-20 x-os gyorsítást becsül a program, addig Firefox-nál alig 2 x-es a gyorsítás a program szerint. Szerintetek miért van ez?
Ha nem Explorerrel böngészik, és a másik böngészővel nem megy a gyorsítás, akkor manuálisan be kell állítania a proxyt arra, amire egyébként is az Explorerben a gyorsító már átállított: localhost port: 8080

Szerintem ez nem más, mint egy phishing/proxy. (A kívánt rész aláhúzandó).

Ha ismered a Slackware-t, ismered a Linuxot.

Yah...az emberi hülyeség vámszedői.
Azaz nem is annyira a hülyeség, mint a tudatlanság-tájékozatlanság...
Ez van.