Thunderbird imap offline mail olvasás

thunderbird levelező egy imap serverre van állítva. offline is olvashatónak kellene lennie az emaileknek. ez default csak pop3 estén működik. mit kell ehhez beállítani imap esetében?

Hozzászólások

pl inbox-ra jobbclick, Properties -> Offline... innen mar elboldogulsz, ez tenyleg ilyen nehez?

Postafiók beállításai->Hálózat nélkül és lemezterület.

Problema a kovetkezo. Eddig a lelevelezest WEB-es feluleten kovettel el az illeto. Ami alatt egy IMAP volt. Most viszont a leveleit leszedi TB-ala(POP3-mal). Azt kerte tolem, hogy az elkuldott levelei is megjelenjenek ki a TB-ben. Na eddig ezt nem tudtam elerni.
Vagyis a webes levelzest megszunti mivel nincs mindig net-je de az elkulodtt leveleire szukseg van...

Erre kene 5let.

én ezt úgy szoktam, hogy a webes felületen küldött emailek ugye megjelennek a webes felületen az "elküldött üzenetek" mapp alatt. itt webes felületen kijelölöm az összes levelet, és "áthelyezés" a "beérkezett üzenetek" mappába. eztán webről kilép, thunderbird elindít, lehúzza az elküldött üzeneteket a beérkezettek közé. aztán ezeket kijelölöd és átrántod az elküldött özenetek közé.
fordítva nyilván nem megy, azaz a tb-ből küldött levelek nem tehetők fel a webes tárhelyre. (max esetleg imap-pal, azt nem tudom, de pop3-nál biztos nem)

Eddig egy SquirrelMailben szerkesztette a levelet az illeto ami a szolgaltato oldalan talalhato. A szolgai a sajat szerverehez IMAPpal kapcsolodott majd az elkuldott leveleket bele rakta a ez lekuldott mappaba. Na mar most valaki segitette az embernek es atszoktatta a TB-re. A levelet ugyan ezen szolgaltatotol le szedte POP3-al az TB-be. Viszont az elkuldott levelek igy nem jottek le ahogy te mondtad. Viszont azt szeretne, ha a TB-ben az elkuldott mappakra katint akkor ugyan ugy ott is meglegyen a 1995-ben elkuldott levelek.. ( tobb ezer darab van szereny velemenyem szerinte)

Egyáltalán ne használj POP3-at. Abból csak a baj van. IMAP-en szinkronizálsz minden mappát, így az elküldött leveleket is. Mappánként beállítod a tb-ben, hogy töltse le a leveleket for offline use. Ha IMAP-en levelet küldesz, az a szerveren is bekerül az elküldött levelek közé. Így ha tb-ből is és webmailről is használja a fiókját, akkor is mindig szinkronban marad a kettő.

Az hogy miert POP3- arrol nem EN dontok, mivel a helyzet mar az hogy leszedte,ezen a tenyen nem tudok valtoztani es nem is szeretnek. Viszont amit offline megoldasrol irsz az lehet jo is.
Szoval akkor a tervem a kovetkezo. IMAP offilne-t beallitom a TB ahol a POP3 is van aztan amikor befejezte akkor csak atrangatom neki a leveleit. Hogy ez eddig nem jutott az eszembe...

SZERK.: Megcsinaltam. A kovetkezo modon: 2db fiokot allitottam be az az egyik a POP3-as a masik az IMAP-os majd ebbol egyeszeru draganddrop modszerrel atraktam az elkuldott leveleket is.. ;) majd toroltam az IMAP fiokot... ;)

Tehat reszemrol a progmela megoldva ;)