IMAP kérdések - elmélet

 ( tovis | 2008. március 11., kedd - 1:32 )

Gondjaim vannak a levelező rendszer felállításával.
Lehetséges emailt küldeni egy IMAP szerver által felügyelt Maildir egyik mappájába közvetlenül? Esetleg magát az IMAP szervert lehet rávenni hogy bizonyos ismérvek alapján a levelet egy mappájába töltse?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A levelek fogadasat nem az IMAP szerver vegzi, hanem az SMTP szerver (postfix, exim, sendmail, etc.). Igy nem is az IMAP daemon feladata eldonteni, hogy bizonyos ismerveknek megfelelo levelek melyik maildir folderbe kerulnek. Az ilyen szortirozast maguk az SMTPd-k sem szoktak kozvetlenul tamogatni, hanem a tipikus megoldas az, hogy az SMTP szerveredet beallitod, hogy minden level erkezesere hivja meg a procmailt (ez legtobbszor default beallitas, ha a procmail telepitve van), es a procmailt pedig beallitod az igenyeidnek megfeleloen. (Valoszinuleg megoldhato maildroppal is, de azt en nem ismerem kozelebbrol.)

Szoval: man procmail, man maildrop

Konkretan a Cyrus IMAPd-rol tudok nyilatkozni. Ezzel a fentieket meg lehet oldani. Konkretan lehet kozvetlenul mailboxba irni levelet, ha az embernek van oda post (p) joga, egyebkent pedig user+mailbox@hostnev To: mezovel lehet ilyeneket csinalni.
A masodik kerdesre pedig egyertelmuen valamilyen szuro nyelv adja a megoldast, peldaul a sieve.

Kössz a válaszokat!
Én is utána olvastam, van ugyan egy "append" parancs amit az imap szerverek elfogadnak, de nagyon "lehúzóan" nyilatkozott róla a szerző - jó hogy van ilyen.
A courier maildrop úgytűnik leginkább csak szűrni tud - pl. spamm. viszont ezt kikell próbálnom: "user+mailbox@hostnev ".

UI:
Valójában arról van szó hogy mail-fay gatewayt próbálok összerakni. Most ott tartok hogy fenn van az egész courier szerver, az mgetty-sendfax és egy csomó különféle konverziós program és nem vagyok megelégedve avval mait csinál. Pl. most kellett volbna küldenem egy fax -ot, először be szkenneltem - sane, de csak parancssorból, tiff formátumba(? - amiket olvastam, a g3 is egy "tagged image format blabla"), ezt a tiff -et persze a courier-fax nem tudja kezelni - átkonvertáltam jpg -re (win:( ) és aztán pdf -be és sehogy sem bírtma elküldeni! A vételnél, valamiért elküldi a "postmaster" -nak a notification üzenetet (pedig a faxnak létrehoztam egy faxmaster -t, és mindenfelé átirtam) a faxot meg elküldi a faxmaster INBOX -ba, ami nem hiszem hogy megosztható). Szóval scak dagad, se vége se hossza és még mindíg nem megbízható :(
De talán a "new_fax" scriptben betudom illeszteni a user+mailbox@hostnev -et, és elküldhetem egy megosztott mappába hogy miondenki akinek kell lássa.