Szemcukorka: OpenOffice.org 2.4 Impress OpenGL 3D slide-ok közti átmenet

Rohadtul unod már az előadásokat és az értekezleteket? A bullshit bingó sem dob már fel? Kérd meg az előadót, hogy használja az OOo 2.4-hez fejlesztett OpenGL gyorsított 3D slide-ok közti átmenet effektek egyikét!

A 10 animációt Shane M. Mathews fejlesztette a Google Summer of Code 2007 keretein belül az (akkor még) Sun Microsystems-es Thorsten Behrens és a Novell-es Radek Doulík segítő felügyelete mellett.

A stuffról bővebben itt olvashatsz.

Hozzászólások

Jó kis videó, de inkább a "szemcukorka" megnevezésen forgok.. lassan jöhet a sudo /etc/init.d/lacyc3 reload :)) Egyenesen reanimálni kell :DD

Szerintem Q jó lesz!
Akkor az azt jelentené, hogy az Ooo nem a M$ Office nyomában jár, hanem meg is előzi? Akkor ha valaki le akarja játszani, mindenféle képen telepítenie kell. És ha már fent van... (felületesen néztem meg az Office 7007 képességeit)

Hát igen. De ha a cucc beválik, akkor már csak amiatt fogok irigykedni, hogy a Keynote prezentáció közben egy csomó információt meg tud jeleníteni az elsődleges kijelzőn (pl. eltelt idő, következő-előző slide)

Lehet valami ilyesmit csinálni Linuxon? Vagy várjunk a Google SC2008-ra?

Hát igen. De ha a cucc beválik, akkor már csak amiatt fogok irigykedni, hogy a Keynote prezentáció közben egy csomó információt meg tud jeleníteni az elsődleges kijelzőn (pl. eltelt idő, következő-előző slide)

+Apple Remote taviranyitas (LIRC, ROTFL). Van egy plusz tool hozza (akarhogy torom az agyam, nem ugrik be a neve), amivel ugyanez megoldhato (taviranyitas + amit emlitettel) mobil telefonnal. A kijelzon ezek az infok, plusz iranyitani lehet vele a prezt. Mokas cucc.

Lehet valami ilyesmit csinálni Linuxon?

Ha osszetaknyolsz dolgokat (LIRC, stopper ora, etc), akkor talan. De a rossebbnek van kedve ilyennel szorakozni, ha megy out-of-box. Raadasul KeyNote picit szebben oldja meg az animaciot meg egy G3+ATI Rage combon is, mint MS PowerPoint v. OOo egy ennel sokkal izmosabb vason. Persze ezek hasznalatahoz nemi szep erzek sem art, bar lattam mar KeyNote-tal is ronda prezit, es a masik kettovel is szepet. Csak az elobbi jobban adja magat, eleve arra keszult, hogy szep legyen az a prezentacio, ami mondjuk termeszetebol fakadoan nem baj ha nem egy plain text projectoron valo megjeleniteset jelenti.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Lehet ám elegánsabban is. BT-s telefonnal? Mooooooo. Pontosabban: mOOo Impress Controller

(Nem próbáltam, de megnézem majd...)

Kiterjesztés:
http://extensions.services.openoffice.org/project/moooic

Fejlesztői oldal:
https://mooo.dev.java.net/

KAMI
--
OxygenOffice | OpenOffice.org | Az internet svájci bicskája | A Böngésző - magyarul

Ha lesz még pár ilyen, az akár kiválthat olyan komolyabb videoszerkesztőket, amiket az ember nem nagyon venne meg 1-1 saját slideshow-ért (pl Sony Vegas, Adobe Premiere...), mert ez is bőven elég lesz.

Nekem nem úgy tűnik, hogy ez része lenne a hamarosan megjelenő OOo 2.4 forrásának. Erre utal az is, hogy csak angolul van. Pontos volt a hírben a megfogalmazás: OOo 2.4-hez és nem OOo 2.4-ben. Mint patch, benne van az ooo-build rendszerben, tehát aki abból épít (kb. minden Linux-disztribúció), annak meglesz.

Kb 10-15 eve vannak ezek az effektek amigan, kb 10 eve pcn is, csak nem prezentaciokeszitoben. http://www.scala.com/ Anno ezzel csinaltunk kabeltvs ujsagot egy Amiga 500-al.

Bar ha jol emlekszem 10 eve meg nem akadoztak ezek az effektek ennyire.

"Bar ha jol emlekszem 10 eve meg nem akadoztak ezek az effektek ennyire."

Telepítetted és megnézted, vagy csak a videó alapján? Tapasztalat, hogy a desktop videók sokszor akadnak, a YouTube kódolás sem szokott rajta segíteni, miközben valójában semmi ilyesmiről nincs szó. Ha telepítve is akad, akkor az tényleg nem szép, bár szerintem ez még eléggé beta kód, úgyhogy akár még jó is lehet. Arról nem beszélve, hogy egy tanuló készítette, szóval én díjazom a dolgot.

--
trey @ gépház

Még 10-12 éves koromból emlékszem erre. A helyi TV-nél töltöttem minden péntek estémet, ahol a szombati és vasárnapi műsorokat vágták. És nagyon nem fért a fejembe, hogy mi az a felület ott a monitoron, ami már nem 3.1, viszont nem is 95.

Később a hozzáértőbb kolléga elmagyarázta, hogy hát az az Amiga. Én meg csodálkozva néztem, hogy hát mennyire cool effekteket tudtak csinálni vele.

Hát, igen az Amiga nem csak játékgép volt. Pedig sokan csak annak tartották.
Most néztem meg a Keynote képességeit. Hát, mit ne mondjak! Azért már az is szép, hogy azt a feleslegesen a gépben pöffeszkedő izét, amit 3D kártyának hívnak már ki van időnként használva...

Az egészben a legjobb az a pár fölvágott lilahagyma; egy kis tárkonyecettel és sajttal ideális vajas kenyérhez. :)

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

A legfőbb gond ezekkel a színes szagos bemutatókkal az, hogy pontosan ellentétes hatást váltanak ki, mint amit az előadó szeretne.
Ugyanolyanok, mint az akciófilmek: ha emeled a csilivili effektek számát, mindenki odanéz. Oda - vagyis a csilivili effektekre, nem pedig az előadás tartalmi részére.
Kutatások szerint az ilyen felturbózott előadásból kevesebbet jegyeznek meg az emberek, mint az "unalmas" fekete Ariel 12pt-ban odaírt szövegekből.