LibreOffice, OpenOffice.org

Tesztelhető a LibreOffice 7.5 RC2

Február elején érkezik a 7.5, addig is tesztelhető a második kiadásra jelölt verziója. Részletek a bejelentésben.

LibreOffice 7.5 Beta 1

Tesztelhető (végleges kiadás február elejére várható). Bejelentés itt.

Melyiket? - LibreOffice vs. OpenOffice

A kérdés költői ... ☝‍️ 😉

LibreOffice 7.5 Alpha 1

Tesztelhető a LibreOffice 7.5 első alpha kiadása. A LibreOffice 7.5 végleges kiadása 2023 februárjának elején érkezhet. Részletek a bejelentésben.

Gyorsabb és Inkscape-kompatibilis LibreLogo a LibreOffice 7.5-ben

A LibreLogo a LibreOffice magyar fejlesztésű programozási nyelve, amely kihasználja a LibreOffice kiváló vektorgrafikai képességeit, hogy nyomdai minőségű ábrákat, PDF-dokumentumokat és SVG-állományokat hozhassunk létre a segítségével, a LibreOffice 7.5 újdonságaival minden eddiginél gyorsabban és egyszerűbben:

„Nulla euró 25 centnek”-nek „ötven forint” a fele – új kiválasztható számformátumok a LibreOffice 7.5-ben

A Calc és Writer számformátum párbeszédablakok új pénz- és számformátumokat kaptak, amellyel 38 nyelven, többek között magyar szavakkal, forintban is kiírhatjuk a cella- illetve mezőtartalmakat. A LibreOffice első az elterjedt irodai programcsomagok közül, amely alapértelmezetten támogatja a felhasználói felületén ezt a viszonylag gyakran igényelt funkciót, feleslegessé téve egyéni formátumkódok ismeretét, illetve kiegészítők telepítését. A Microsoft például csak copy-paste makrót kínál az angol nyelvű Excel dokumentumok számára.

A The Document Foundation elérhetővé tette a LibreOffice-t a Microsoft Store-on keresztül

A The Document Foundation (TDF) a felhasználók kényelme érdekében elérhetővé tette a LibreOffice-t a Microsoft Store-on keresztül is. Ezzel egyszerűen és gyorsan telepíthetővé vált a nyílt forráskódú, szabad irodai program csomag Windows operációs rendszereken. A TDF csekély kényelmi díjat (4,59 euró) számít fel az Microsoft Store-on keresztüli telepítésért, a díjakból befolyt bevételt pedig a visszaforgatja a LibreOffice további fejlesztésnek finanszírozásába. A LibreOffice természetesen továbbra is ingyenesen letölthető a megszokott helyekről - beleértve a LibreOffice weboldalát is.

LibreOffice 7.3.7

Megjelent a LibreOffice irodai programcsomag 7.3.7-es kiadása. Ez az utolsó minor (karbantartási) kiadás a 7.3 sorozathoz. Részletek a bejelentésben.