Hogyan mérjük fel wireless hálózatunkat egy IBM ThinkPad segítségével?

 ( LGee | 2008. február 15., péntek - 14:36 )

Az IBM DeveloperWorks-ön találtam ezt a cikket, amely bemutatja, hogy egy HDAPS (Hard Disk Active Protection) szenzorral felszerelt ThinkPad-del hogyan készíthetünk felmérést egy helyi wireless hálózatról.

Az ötlet azon alapszik, hogy a merevlemez rázkódás elleni védelméhez beépített szenzorokról leolvasott adatokat saját helyzetünk meghatározására is felhasználhatjuk - GPS helyett. Az egészhez semmi egyéb nem szükséges, mint egy HDAPS támogatással fordított Linux kernel, egy Perl modul és az ImageMagick a grafikus megjelenítéshez. A szükséges Perl scriptek a cikkben találhatók. A végeredményt szemlélteti például ez az ábra, mely egy iroda alaprajzára vetíti rá a mért jelerősséget:

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mikre nem jó a jó öreg gondolkodó asztal:)

Nem tudja vki, más notebookokkal is működik? Egyáltalán ez a HDAPS technológia egyedi IBM dolog?

Note that the techniques and algorithms described in this article should work with any notebook computer that has on-board accelerometers.
--
"my mind had skipped town and left me behind to pay the rent"

ty

(Még nem volt időm megnézni azt a hosszúnak tűnő írást.)

ilyen pontos adatokat szolgáltatnak e gyorsulásmérők?

_Ilyen_ pontosat minden további nélkül. A legtöbb dolog inkább a jelfeldolgozáson múlik. Nagyon sokat lehet vele trükközni. Viszont ez azért értelemszerűen sehogy sem lesz olyan pontos, mint a kifejezetten ilyesmire kitenyésztett eszközök.

A jó öreg nem jó, az én T30-amban nincs HDAPS...
---
:-(