IBM, Lenovo

IBM a vezetőknek: vissza az irodába, vagy távozzatok!

Címkék
Erős ultimátumot kaptak a home office-hoz szokott amerikai kollégák.

A túlkeresleti évek után a munkaadók ismét picit nyeregben érezhetik magukat, egyre több helyen látni a dolgozók irodába való visszarendelését a home office/hibrid munkavégzés időszaka után. A technológiai óriások közül most az amerikai IBM adott erős ultimátumot: az USA-ban dolgozó vezetők és menedzserek számára előírta a heti három nap irodai (vagy ügyfélnél történő) munkavégzést, a személyzet érintett részének ráadásul ingázási távolságon (50 mérföld) belül kell laknia az IBM egyik létesítményétől. A beosztottakat nem érintik az új megkötések.

Részletek itt, itt és itt.

A Lenovo hamarosan forgalmazza az Esper Foundation OS-szel működő eszközöket

Címkék

A Lenovo zöld utat adott az Esper Foundation ( for Android on x86) – egy egyedi Android operációs rendszer – által hajtott új, vállalati célú eszközök portfóliójának kiadására egy kiegészítő mobileszköz-kezelési (MDM) platformmal együtt. A cég első Esper Foundation-t futtató eszköze a Lenovo ThinkCentre M70a, egy minden-az-egyben asztali számítógép, amely akár 12. generációs Intel Core i9 CPU-val, valamint 16 GB DDR4 RAM-mal és akár 512 GB SSD-vel rendelkezik. 2023 végéig a Lenovo ThinkCentre M70q, M90n-1 IoT és a ThinkEdge SE30 v2 gépek követik. Az Esper Foundation az Android 11-en alapul, és testreszabható márkajelzéssel, periféria-kompatibilitással, negyedéves biztonsági javításokkal és három éves támogatással rendelkezik.

Az Android egyedi verziójának PC-ibe való integrálásával a Lenovo a vállalkozások számára kínál megoldást a Windows valamint a Google ChromeOS-ének alternatívájaként.

Részletek itt.

Elérhető az ArcaOS 5.1.0 (OEM OS/2 Warp Operating System)

Címkék

Az Arca Noae LLC egy, az OS/2-alapú ArcaOS operációs rendszer mögött álló entitás. A weboldala szerint ArcaOS nem csupán egy újracsomagolt, újramárkázott OS/2 Warp disztribúció:

Az ArcaOS jelentős fejlesztéseken ment keresztül annak érdekében, hogy megoldja a korábbi OS/2 disztribúciókkal kapcsolatos régóta fennálló problémákat, valamint biztosítsa a kompatibilitást az elérhető modern hardverek legszélesebb skálájával. Az operációs rendszer számos részét teljesen átírták a modern PC-k teljesítményének és teljesítményének még teljesebb kihasználása érdekében. Ez nem nagyapád OS/2-je.

Az ArcaOS 5.1 Personal Edition 139 dollárba, az ArcaOS 5.1 Commercial Edition 249 dollárba kerül. Hozzájuk számos szoftvercsomag, kiegészítő vásárolható.

Az IBM terméke generatív AI segítségével konvertálja a COBOL kódot Java kóddá

Címkék

Mivel csillió sornyi régi COBOL kód lehet még termelésben, az IBM úgy döntött, hogy lenne piaca egy megoldásnak, ami generatív mesterséges intelligencia segítségével konvertál COBOL kódot Java kóddá. A watsonx Code Assistant for Z termék 2023 negyedik negyedévében válhat elérhetővé. Részletek itt.

59 éve jelentette be az IBM a System/360 mainframe termékcsaládot

Címkék

Az IBM System/360 (S/360) az IBM egy nagyszámítógép-családja (mainframe). Az IBM 1964. április 7-én[1] jelentette be, majd 1965 és 1978 között forgalmazta.[2] Ez volt az első számítógépcsalád, amely a számítástechnika egy viszonylag teljes területét lefedte, az üzleti célú felhasználástól kezdve a tudományos alkalmazásig. A felépítésben az architektúra élesen elkülönült a megvalósítástól, ezáltal az IBM különböző árú és teljesítményű, ám teljesen kompatibilis modelleket tudott megjelentetni. A legdrágább kialakításokat kivéve ezek a gépek mikrokódot használtak az utasításkészlet végrehajtására, amely 8 bites (bájt) memóriaterületet címezhet, bináris, decimális és lebegőpontos adattípusokkal végzendő műveleteket is tartalmaz.

Részletek itt és itt.

IBM i 7.5

Címkék

Az IBM majdnem három évvel a 7.4 után kiadta az IBM i operációs rendszer (korábbi nevén: AS/400-as OS/400, majd i5/OS) 7.5-ös verzióját. Az IBM i (i, mint "integration") egyike annak a három operációs rendszernek (AIX, IBM i, Linux on Power), ami fut az IBM Power rendszereken.

Főbb jellemzői:

Mennyire ismered az IBM i operációs rendszert?

Címkék

Az IBM nem is operációs rendszer
26% (74 szavazat)
Láttam már ügyintézőket/kollégákat fekete hátterű karakteres képernyők előtt ülni.
3% (8 szavazat)
Valami rémlik. AS/400?
24% (68 szavazat)
Java/.NET programozóként kapcsolódtam már ilyen szerverre, de fekete doboznak tűnik.
1% (3 szavazat)
Dolgoztam már ilyen gépen, de nem igazán ismerem
4% (12 szavazat)
Jól ismerem, évekig dolgoztam/most is dolgozom rajta
2% (6 szavazat)
Egyéb, nem érdekel, minek erről szavazni, stb.
40% (114 szavazat)
Összes szavazat: 285

Linuxos Power Systems LC szervereket jelentett be az IBM

Címkék

IBM Launches New Servers Designed for Linux Community

Az IBM új szervercsaládot jelentett be "LC" megjelöléssel. A szerverek az OpenPOWER Foundation tagjainak – beleérve a Canonical-t, Mellanox-ot, NVIDIA-t, Tyan-t és Wistron-t - technológiáira épülnek. A "LC" termékvonalban három szerver érkezik az év későbbi szakaszában:

  • Power Systems S812LC
  • Power Systems S822LC for commercial computing
  • Power Systems S822LC for high performance computing