Érdekes számolás

http://index.hu/tech/szoftver/bsa230108/
Az utolsó bekezdés az érdekes. Csak nekem támadt az az érzésem, hogy az ilyen módon kiszámolt warez-"arány" tartalmazza a szabadszoftvereket?

Hozzászólások

A leírt képlet alapján az eredményben símán benne van ez a csúsztatás.

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Ubuntu 6.06, Windows XP Pro

Idokozben jelen pillanatban a hivatkozott BSA dokumentumot nem lehet letolteni, leven a BSA oldala sem elerheto...

kötöjelkötöjel
//:wladek's world

Ezektől a BSA-s számításoktól mindig kiakadok.

Tegyük fel, hogy holnaptól minden warez op rendszert tulajdonló (és a bsa-s szemlélet alapján a linux/bsd rendszerek tulajonosai is) elmenne venni, mondjuk egy Windows Vistát. Ennek eredményeképp nem tudom, hogy hogyan fog keletkezni itthon 1094 munkahely. Esetleg fejlesztik a terméktámogatást (mondjuk +10 ember), aztán annyi. A behozatalhoz nem kell több ember, a mostani kereskedelmi háló pedig szerintem ki tudná szolgálni a megnövekedett forgalmat. Ezért érzem kicsit kamu szagúnak ezt az egészet (üzemeltetni meg eddig is üzemeltették ezeket a rendszereket, tehát ezekre már jelenleg is lekötött erőforrások vannak).
Az egyetlen ami valóban növelni tudná a munkahelyek számát az a belföldi szoftver fejlesztés felfutása lenne, ezt viszont szerintem inkább hátráltatják a BSA által képviselt nagy szoftver óriások (mint pl.: a Microsoft, az SAP, az Oracle, vagy az Autodesk). Szóval erősen kamu szagú ez az egész jelentés (meg úgy általában a BSA tevékenysége is) számomra.
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.