Szabad Szoftver Esték - második alkalom

Címkék

Tavaly októberben indítottunk el egy új kezdeményezést, a Szabad Szoftver Estéket, amelynek célja, hogy érdekes és izgalmas előadásokat hallgathassanak meg az érdeklődők a nyílt forráskóddal és a szabad szoftverekkel kapcsolatos témákban. Aki ott volt, az már pontosan tudhatja, hogy mire számíthat - aki pedig nem, az az előző eseményen készült videofelvételek segítségével képet kaphat róla.

A második est 2008. január 16-án lesz, este hét órától. A helyszín ugyanaz, mint legutóbb: a Nyitott Műhely Budapesten, a Déli Pályaudvartól pár percre (térkép).

A meghívott előadók:

Németh Ádám (Aadaam) az XMPP Standards Foundation képviseletében a Jabbert mutatja be nekünk. A Jabber 9 éve, a Slashdoton indult open source IM szerverként, azóta a legismertebb nyílt szabvánnyá nőtte ki magát e téren, sokmillió felhasználóval, implementációval és szolgáltatóval. Manapság a legismertebb erre épülő szolgáltatás a Google üzenetküldője, a GTalk.

Vajna Miklós (vmiklos), a Frugalware vezető fejlesztője. A Frugalware egy mára nemzetközileg is ismert és elismert Linux disztribúció, amely az egyszerűség, multimédia és dizájn jelszavakat tűzte ki zászlajára.

Pozsár Balázs (pozsy), az UHU Linux vezető fejlesztője. Megismerhetjük a közkedvelt hazai Linux disztribúció múltját és jövőjét, és kis kitekintést kaphatunk arra nézvést, hogy mivel foglalkoznak még az UHU fejlesztése mellett.

Nagy Róbert (thuglife), 2004 óta OpenBSD fejlesztő. Ez egy szabad operációs rendszer, amelynek stabilitása és megbízhatósága legendás. Róbert munkájának főbb területei: ports tree (OpenOffice, PHP4, PHP5, stb.), illetve eszközmeghajtók írása, javítása (uts(4), ts_tty(4), ral(4)). Jelenlegi fő projekt: uvideo(4) USB Video Class Driver (pl. webkamera). Foglalkozik még a fentieken kívül minden mással, ami abban a pillanatban örömet okoz.

Az előadások időtartama egyenként 20 perc. Minden előadás után 10 perces időterjedelemben kérdéseket lehet feltenni az előadóknak. A négy előadás után pedig kötetlen beszélgetés következik.

Az eseményen a részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhely miatt regisztrációköteles. Ha szeretnél részt venni, ezen az oldalon jelezheted.

Hozzászólások

El is mennék, ha pesti lennék... Nem baj, úgyis lesznek olyan kedves emberek, akik csinálnak videófelvételt... :)

Rajta vagyok az ügyön nyugi :) Majd ma még este IRC -n konzultálok valakivel ez ügyben , lehet most jobb minőségű felvételt tudok majd garantálni ha mégsem jönne össze akkor marad a mostani felállás de 3 kazetta a minimum amit leviszek ;) (Feltéve ha csak már más nem gondolt erre.)

Tökjó volt ;-)

Aki ott volt az tudja, aki nem az meg majd meglátja a videókon.
thuglife-t meg várjuk a köv. alkalomra!

Köszi a szervezést!