- kisszol blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 4402 megtekintés
Hozzászólások
nem értem.
hogyan csinálod a metéltet? mi az hogy mindent beletettél?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem ismered a Fradi meteltet? Mindent bele! :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Amikor először csináltam, akkor kihagytam az egy tojást a tésztából.
1/2 Kg túró, 20 dKg liszt az egy tojás sehol.
Amikor 2.ra csináltam, akkor a tojásfehérjét nem vertem fel csak belekevertem az öntetbe.
Most minden jól csináltam csak egy kicsit megdölt a cukor a öntetbe.
Egyébként hidegen megkostoltam, nem is olyan rossz. Lehet hogy megpróbálom még1x
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
itt elég részletesen le van írva lépésről lépésre.
http://yikes.tolna.net/szakacskonyv/szaky126.html
egyébknét meg fel a fejjel ... miért ne sikerülhetne?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ezek szerint amit én eddig stíriai metéltként készítettem, az nem is az volt... :-)
1. Összekeverem a túrót egy tálban 1-2 tojással, sok tejföllel, vaníliás cukorral és mazsolával. Jó híg lesz, folyós.
2. Kifőzök egy adag cérnametéltet. Ez az a baromi vékony tészta, amit mifelénk húslevesek mellé (is) adnak.
3. A leszűrt főtt tésztát összekeverem a túrós masszával (ami ugye majdnem folyik, sőt). Vigyázva kell keverni, hogy a szép hosszú cérnaszálakat ne törjem össze.
4. Ezt a masszát összeturmixolom egy vödörben, és tükörtojást a tetejére beöntöm egy megfelelő méretű, kivajazott tepsibe. Vaj helyett jó a sütőpapír is, sőt.
5. Megfelelő ideig sütöm (15-30 perc). Nem jó túlsütni. Akkor az igazi, ha a tejfölös-túrós massza nedvességét a főtt tészta beszívja.
6. Kockákra vágom, és vaníliás porcukorral meghintem... :-)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ez is stíriai metélt csak ez a hamis stíriai. Az igaziban a tésztában van a túró. Egyébként ez a vargabéles utánérzése
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Aha. Most, hogy mondod: az én receptemet mi különbözteti meg a vargabélestől?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Semmi.
It doesn't matter if you like my song as long as you can hear me sing
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ezek szerint még életemben nem ettem és nem készítettem stíriai metéltet... Mik ki nem derülnek!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pedig ez milyen remek étel, bár mi is drága anyósom főztjeként esszük, de imádja az egész család. :)
--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nemrégiben voltam Grazban és ott egy előadó angolul beszélgetgetett.
Mikor Stájerország nevét mondta angolul, akkor leesett az állam, mert az angélusok Styria-nak hívják azt a tartományt.
Ezek után nekem rögtön a metélt ugrott be.
Csak sosem tudtam, hogy honnan jött a neve eme ételnek, és hát ez kellett hogy rájöjjek. lol.
__________________________________________________________
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni