StupidFilter - projekt a butaság ellen

Címkék

A StupidFilter oldalán rávilágítanak, hogy elég volt a hülyék internet feletti uralkodásából, eleget korcsosították az egyes oldalak szövegezetét (3 sor kérdőjel, "kiabálás", stb). Egy hamarosan megjelenő nyílt forráskódú szoftver felméri majd a bejegyzések intelligenciáját, és véget vet a butaság terjedésének - legalábbis a fejlesztők reményei szerint. Bővebben itt és a StupidFilter oldalán.

Hozzászólások

Szvsz elterjed, és sok lokalizációja lesz, mert ff pluginként is tervezik, és többen vannak azok akik nem akarják keresgetni az értelmes hozzászólásokat a sok hülyeség közt :)
________________________________________________
Attól, hogy más hülye, te még lehetnél normális.

LOL!!!!11
(I'm with stupid)

Tényleg nehéz a zajból kiszűrni a lényeget, de ugyanaz a helyzet a kommentekkel mint a lekvárral és a szarral _jack_ szerint.

A pontossag kedveert:

Pusztán szemantikai alapokon osztályozza a hozzászólásokat

Pont nem szemantikai, hanem szintaktikai alapokon osztalyozza oket. Ez lesz vele a problema.

Az életben használatos verzió mikorra várható?

ROTFL

At kene tenni fun kategoriaba :)

A bash.hu el fog férni egy floppyn.

> Sol omnibus lucet.

Akkora nagy asz az otlet, hogy egy blogbejegyzest is elkovettem rola, tessek:

A StupidFilter egy olyan nyílt forrású szoftver, amely detektálni képes az ordas hülyeséget. Ezt a spamszűrésben jól ismert bayes-i elv segítségével végzi el. A problémát az jelenti, hogy a hülyeség nem egy bináris (=kétállapotú) jellemző (azaz vagy hülye, vagy nem hülye), hanem sokkal inkább egy fokozat.

A program szerzői a nyilvános web oldalakon elkövetett (angol nyelvű) felhasználói kommentek között böngészve gyűjtik össze a hülyeségeket, amelyet egy öt pontos skálán értékelnek. Ha ez elkészül, akkor közreadják az eredményt, aminek a segítségével bárki kiszámolhatja, hogy az adott oldal, ill. az ott tanyázó júzerek mennyire hülyék. A megoldást pedig integrálni lehet különféle tartalomkezelő rendszerekbe, blog-, ill. wiki szoftverekbe, sőt, még Firefox kiterjesztést is készítenek hozzá. Így azt is megérhetjük, hogy a böngésző státuszsorában egy piros felkiáltójel (esetleg halálfej) kezd el villogni, ha a hülyék térfelére tévedtünk.

De ha már statisztikai algoritmus van benne, akkor az igen érdekes és hasznos dolgokra ad lehetőséget, ugyanis a bayes-i módszer - sok emberrel ellentétben - intelligens. Vegyünk indításként egy fórumot, ahol egy jól meghatározható közönség beszélget. Most adjunk a hozzávalók közé egy kicsit nem ügyes - dzsar-dzsar - felhasználót, aki ontja magából a hülyeséget. Mivel a közösség tagjai megtanították a StupidFilter-nek, hogy milyen az, amikor az értelmes emberek beszélnek, és milyen az, ha egy félnótás, a rendszer azonnal felismeri, hogy az x hozzászólást egy buta júzer követte el, és a hozzászólása mellett megjelenhet egy korhatáros karika.

A statisztikai algoritmus arra is lehetőséget ad, hogy bizonyos kifejezések értékelése megváltozzon. Vegyük pl. a következő új-magyar szavakat: "köszike", "bocsika", "puszika". Az én szótáramban ezekre tuti kigyulladna a stupid-o-meter. De tegyük fel, hogy a HUP-ot megveszi az Ifjúsági Magazin kiadója, és a megváltozó célközönség ezerrel nyomja ezt a kicsinyítőképzős förtelmet. Ha elég sokan használják ezeket, akkor a statisztikai adatbázisban megváltozik ezeknek a polaritása, és a stupid szavak semlegessé válnak, vagy akár ezek válhatnak a "trendi" (na erre a szóra is villogna nálam az alert) kifejezésekké, és majd azok fognak kilógni a sorból, akik ezeket nem használják.

A statisztikai algoritmus segítségével nem csak az deríthető ki, hogy egy adott felhasználói komment hülye, nem hülye, esetleg kételyeink vannak (részben hülye - részben ok, vagy esetleg olyan ufó, amilyet még sosem láttunk), de az is megállapítható, hogy mennyire hülye. A notórius maflák hozzászólásai 90% feletti értékeket kapnak, és ha 1-2 írásuk gyanúsan alacsony 40-60%-ot kap, akkor biztosak lehetünk abban, hogy plagizáltak valakit, de a legbelső valójukat nem tudják legtagadni. Vagy éppen fordítva: a hozzánk hasonló power userek jellemzően 1-2% hülyeségi mutatóval rendelkeznek, ha pedig felmegy az érték 25-30%-ra, akkor megkérdezhetjük, hogy Most mi van, hülyéskedsz? Az abnormális 70-80% hülyeség-koefficiens érték körül pedig okkal gyanakodhatunk, hogy barátunkat elrabolták, akinek a helyén egy humanoid ül, és az idegenek éppen a Föld átvételére készülnek. Szóval sok mindenre jó egy statisztikai algoritmust használó diszkriminátor program.

ASK Me No Questions, I'll Tell You No Lies

A tényleges mondandóm: sültcsirke rakott krumplival és gombapörkölttel.

Ezt meg azért írom, hogy átmenjen a szűrőn: Ezáltal egyértelműen szükségessé vált a korábbi bokémiai markerekre vonatkozó kritériumok felülvizsgálata. Az AMI modern biokémiai diagnosztikája nem kinetikus enzim meghatározásokon, hanem szívizom-specifikus fehérjék immunológiai módszerekkel történő mérésén alapul.

"Ásd alá a rendszert! Hagyd nyitva a nyilvános WC ajtaját, hogy az utánad jövő ingyen bemehessen!!"

aki kitolt a rendszerrel, már eleve okos, tehát irreleváns lenne, ha kiszűri.
Azt pedig már emgszoktuk, hogy okos(nak tűnő) emberek mondanak tömény baromságokat.

int getRandomNumber() {
return 4; //szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.
} //xkcd

Ha jól értem azzal, hogy nyitva hagyod az ajtót, akkor a "hülyéket engeded be a szűrőn." Ekkor a "hülyék" jól összeszarják a wc-t, sőtt a falat is összekenik (flood, kulturálatlan fórumhasználat). Ezekután az "okosoknak" akik fizetnek a nyilvános wc használatáért (kulturált fórumhasználat), sokkal rosszabb körülmények között kell elvégezni a dolgukat (pl megkeresni az értelmes dolgokat a sok "sz@r" között). Ezért a fizetők (okosak) érdeke, h bezárják az ajtót maguk után (StupidFilter használata:)
________________________________________________
Attól, hogy más hülye, te még lehetnél normális.