Internet

A Twitter végül kitiltotta a 3rd party klienseket

Címkék

Beigazolódott a 3rd party fejlesztők és azok termékei használóinak félelme: a Twitter végül kitiltotta a 3rd party klienseket. Voltak már korábban is erre mutató jelek:

Egy csomó felhasználó elkopott a Mastodonról

Címkék

Novemberben rekordot ünnepelt a Mastodon, decemberre még több aktív felhasználója volt. Novemberben 2 millió aktív felhasználója volt, december elején, a csúcson 2,5 millió. Mostanra kevesebb mint egy 1,8 millió maradt. Részletek itt.

Tweet olvasottság számlálót vezet be a Twitter

Címkék

Úgy fest, hogy Musk csapata nem csak, hogy életben tudja tartani a Twittert, de új, hasznos funkciókat is ki tud hozni a felhasználók számára. Mostantól a tweetek bal (vagy jobb - jelenleg szavazás alatt áll) alsó sarkában egy tweet olvasottság-számláló jelent meg. Mivel a legtöbb ember nem lájkol vagy kommentel egy-egy tweetet, ez a számláló egy hasznos, gyors visszajelzés lehet az elért emberek számáról a publikáló részére ...

Drupal 10.0.0 és 9.5.0 megjelent

Címkék

December 15-én megjelent a Drupal soron következő nagyobb, 10.0.0 és 9.5.0 kiadása. A 10.0.0 funkcióit tekintve megegyezik a 9.5.0-val, de már nem tartalmazza az elavult jelölt programkódokat és modulokat. Ezzel együtt a 9.4.x-nél korábbi verziók már nem támogatottak, mindenképpen érdemes frissíteni őket.

Twitter Blue: weben előfizetve 8 dollár, iPhone-on véve 11 dollár lett végül havonta

Címkék