Áram fejlesztés macskával

Namost azt talán többen is tudják, hogy részesedéssel bírok egy macskában [1] [2].
Azt talán nem tudják, hogy az adott macska fekete.
Azt viszont még én sem tudtam, hogy lehet vele elektromos áramot fejleszteni.

Történt, hogy edzés meg sörözés után 11 körül mentem haza és nem kapcsoltam fel a lépcsőházban a világítást, mert épp elég fény szűrődött be az ablakokon át. Még az is látszott, hogy a fekete macska felébred és totál álmosán felém támolyog.

Nem volt választásom, meg kellett simogatni és simogatás közben vettem észre, hogy a macska serceg. Jobban megnézve kiderült, hogy ahogy simogatom, a macska feltöltődik és a hátán a szőrszálak között szikrák pattognak a feje és a farka között végig a kezem nyomán, sőt, amikor abbahagyom a simogatást és a macska odébb mozdul, akkor a még ki nem sült szőrszálak is kisülnek és a macska tovább szikrázik. A szikrázás szemmel láthatóan nem zavarta.

A folyamatot többször is sikerült megismételni, elég viccesen nézett ki a sötét lépcsőházban kékes-szürkén szikrázó fekete macska.

A következő lépés az lesz, hogy megállapítsam, robot-e a macska és csak a szigetelésével van-e baj, vagy a macska szerves és ekkor lehetőség nyílik az általa termelt villamos energia kinyerésére és hasznosítására.

[1] http://hup.hu/node/36125
[2] http://hup.hu/node/42219

Hozzászólások

altalanos suliban, fizikaoran a dorzselektromossagot ugy mutatjak be, hogy egy uvegpalcat megdorzsolnek valami ruhaval, es a palca feltoltodik. regen volt...

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Megfelelő mennyiségű macskát párhuzamosan vagy sorosan kötve laptop töltésére is alkalmas lehet.

Egyébként erről a Mézga család Blökije jutott eszembe. Annak csipeszelték folyton a fülét a rádió miatt.

Igen csak energiatakarékos megoldás a macskával való világitás.Riasztóként való használata ugyszintén.
A macska fekvőhelyét helyezzük mindjárt a bejárati ajtó elé.Idegen kezü behatolás esetén a betörő a macskára lépve,aktiválja a macskát és a macs ekkor különböző frekvenciáju hangokat hallat.Ki iktatni gyakorlatilag nem lehet.
Ha a háztulaj ekkor még nem ébredne fel a macs a rálépés következtében kialakult sokkhatás miatt cikázni kezd a helyiségben és eközben módszeresen lerángat minden eszközt a helyéről,ami természetesen ujabb zaj hatást eredményez...

______________________________________________________-
Tiz hónapja kezdtem a Linuxot.Már kezdem kapisgálni!
Lehet,hogy lassu a felfogásom?

Most már elkerülhetetlen,hogy összegezzük az eddig felmerült tényeket.
mogorva kollégától megtudtuk,hogy a macska a beépitett dinamója által áramot termel.
A macs használható hőforrásnak és riasztónak.
A szerencsétlen jószág a nap 24 órájában tekeri a dinamóját hogy igy adjon hálát az embernek amiért háziasitotta.
A gyarló ember atomerőmüveket épit folyókat zaboláz meg,hogy áramot termeljen amit aztán drága pénzért megvesz.
...és megfeledkezik hü társáról a macskáról.
Gondoljátok el barátaim!Mi pénzeket fizetünk az áramszolgáltatónak,holott a macs ott heverészik és némi Viscas vagy Kite-Kat ellenében termeli nenünk a drága energiát.Bevezetékeljük a lakást,konnektorok,kapcsolók mindenfelé.Mennyivel egyszerübb az ha pl a Tv mellé fektetjük a macskát rácsatlakozunk a tápkábellal és már nézhetjük is.De lehetne Tv beépitett macskával is,vagy mint fent emliti másik fórumozó társunk,sorba ill párhuzamosan kapcsolva a laptopot is ellátná energiával.
Pl a mobilba kis macskát épitenének be.Nem is értem,hogy eddig senki nem fedezte fel ezt az olcsó energiaforrást.
De mint tudjuk a nagy felfedezések a nagy ötletek kipattanásához sokszor egy pillanat vagy egy nem szokásos módon elvégzett tevékenység vezetett.Ilyen volt az a pillanat mikor mogorva nem kapcsolt villanyt a lépcsőházban és ezáltal megajándékozta az emberiséget azzal,hogy a macska áramot termel.
Barátaim!Még ott van a földelés problémája...Ezt sürgősen meg kell oldani!

______________________________________________________-
Tiz hónapja kezdtem a Linuxot.Már kezdem kapisgálni!
Lehet,hogy lassu a felfogásom?

Azt viszont hozza kell tenni, hogy vannak kivetelek is a macskak kozott.
Peldaul a mienk. Nem is a monitor mellett fekszik, hanem egyenesen rajta a monitoron alszik (17-es CRT monitor), de mikor kikapcsolom a monitort nemhogy atvenne az iranyitasat es arammal latna el, hanem mikor elkezd kihulni a monitor elkolotozik onnan vagy a hasamra, vagy egyenes a paplanom ala. Ugyhogy nekem van nemi ketelyem azzal szemben is, hogy ki hasznal kit ingyen melegitesre :}}
Bar lehet, hogy csak firmware-t kellene frissiteni benne :}}