Windows Fájlmegosztás

Fórumok

Sziasztok, a problémám a következő:

Van 1 edimax routerem(Br-6204wg)
Egy gép csatlakozik rá wifin és egy vezetékkel.
De a windows fájlmegosztás beállitása után egyik gépről sem látom a másikat. a Router AP módban megy. Probáltam infrastruktura és ad-hoc módban is. Melyikben kéne müködnie és miben különböznek egymástól?
Probáltam googlet de csak fórumokat találtam, de nincs kedvem visszaolvsani 5000 hozzászólást.

Hozzászólások

hogy milyen modban van a wifi az, ha jol tudom arra valo, hogy most o neki kell e csatlakoznia vmi masik AP-hez, vagy o fogja ellatni ezt a feladatot.
Windows filemegosztast, hogy csinaltad? Sima egyszeru megosztassal? HH nem latjak egymast? Addig tudjak egymast pingelni utana nem? nmbd service fut a laptopon, amin a linux van? ip cim alapjan latjak egymast?

probaltam valaszolni a kerdesedre, de nem volt kedvem beirni 5000 betut

kezikonyvet amugy probaltad mar? meglepodnel, hogy mennyi minden van benne

--
Bow down and admit defeat. | Old, weak and obsolete.

Tűzfal szok bekavarni, meg a nem azonos munkacsoport meg nem is tudom milyen oprendszer :)

Kézikönyvet próbáltam és el sem hiszitek de leírják hogy van x mód de hogy mire való azt nem :) A másik gépen ubuntu 7.l0 van meg xp egyiken se megy ezért gondoltam hogy a routerrel nem jó valami. Úgy tudtam hogy az AP mód az annyi hogy minden gép tud kommunikálni a routerrel de egymással már nem. Közben beírtam a wifis gép totalcommanderébe hogy cd \\192.168.2.2(ez a vezetékes gép ipje) és láss csodát be hozta a megosztást de nem lehet csinálni semmit mert egyfolytában tölt. Ha infrastructure módba teszem a routert tudok kapcsolódni egy nyilt wifihez csak egy picit gyenge a jel de azért megy, hogy tudom meg csinálni hogy a wifis gép a távoli AP-n keresztül netezen a vezetékes a saját internet kapcsolatomon?