Megjelent a Flock 1.0

Címkék

Az elmúlt napokban jelent meg a Mozilla Firefox 1.5 forráskódjából forkolt webböngésző, a Flock 1.0-s verziója. A több mint 1.5 éves fejlesztést követően sikerült a böngészők egy teljesen más világát létrehozniuk.

A fejlesztés (és a fork) főbb céljai a Mozilla kódbázisával való elégedetlenség (memóriazabálás, bugok, rossz minőségű kódbázis) javítása és a ma oly divatos szociális világháló desktopra való költöztetése volt. Ha nem is alkottak tökéletesen kódbázis terén (még mindig elég sok memóriát eszik, de legalább meglehetősen stabil), a "szociális böngészés" terén szerintem sikerült elérniük a céljaikat.

Egyetlen kattintással elérhetjük a del.icio.us és Magnolia könyvjelzőinket, böngészhetünk a Youtube, Facebook, Flickr kínálatában, blogot, mikroblogot (Twitter) írhatunk a böngészőnkből akár az éppen megnyitott oldal kapcsán, amely integrálódik bejegyzésünk, webes tartalmakat egy húzással félretehetünk a "polc"-nak nevezett elemre, megoszthatjuk tartalmainkat.

Emellett a Firefox kiterjesztések több mint 95%-a működik Flock-kal is, pedig a Flock nem csak egy Firefox klón.

Bár még ez a kiadás sem mentes minden hibától, de nagyon jól használható kis böngészőt kap az, aki kipróbálja.

Megj.: Sajnos magyar nyelven még nem érhető el a Flock 1.0-s verziója, de a fordítás tudtommal folyamatban van.

Hozzászólások

furcsák a betűk :)

stabilitásról meg nem tudok mit mondani, ahhoz hetekig kéne használni, de ez a blogzódás része annyira nem jön be

na ezt megnézem
letöltöttem, most tesztelem
az elején az importálásba kapásból belesegfaultolt, viszont továbbment, úgyhogy működik csak nem importálta be a kedvenceket (a home page-et megtalálta)
érdekes, hogy ha átállítom a keresőt guglira, akkor is a yahoo ikonja látszik... viszont a guglival keres :)
a fontok nem látszanak tökéletesen, most pl. az sg-t olvasva van olyan sor ahol a közepéből hiányzik egy 1 pixel magas sáv, és összébb vannak csúszva a betűk, pont az e betű közepe nem látszik, elég zavaró

amúgy korrektnek tűnik, igazából úgyis huzamosabb használat után jönnek majd elő a nyűgjei/pirospontjai
a navfield melletti gombok tetszenek, ügyes!
a fő újdonságai engem különösebben nem érintenek, de majd kipróbálom :D

MOD: látom, másnak is volt gondja a fontokkal, akkor ez nem egyedi eset

SZVSZ ennek a pojektnek ahhoz, hogy működőképes legyen, sokkal nagyobb kampányolásra lenne szüksége. Elvégre a célkzönsége (a youtube-, meg blogfüggő ráérős réteg) számára általában tökmindegy, hogy milyen böngészőn végzik a droid ide-oda kattintgatást. Legtöbbjük valószínű nem is sejti, hogy van más is az általa használt rendszeren levő alapból beállított böngészőn kívül.

Szóval talán akiket megtalál ez a projekt, azokat nem érdekel. Akiket érintene, azokat meg nem éri el. Mindenesetre mindenképpen hasznos, hogy az installált bázissal kompatibilis (gy.k.: a firefox extensiönjei használhatók benne)

Én szurkolok nekik.

Megnéztem. Valahogy az az érzésem, hogy sokkal jobb lenne, ha kódbázis javítása, bugvadászat, egyszerűsítés stb. után nem rakták volna tele ilyen hülye izékkel. Olyan Firefox fork nincs?

Kipróbáltam volna én is de nincs 64-bites. Abban bíztam, hogy egy mini firefox.

Én már használom egy ideje, de végülis csak egy olyan firefox ami nem kompatibilis és olyan szolgáltatásokhoz akar hozzákötni, amelyeket nem használok. Az viszont jó, hogy megtalálja a Youtube barátokat, mutatja a videóikat és hasonlók. Ha össze lenne lőve a picasaval, a google bookmark sync-kel, a googletalk-kal és hasonlókkal akkor nagyon jó lenne. De a firefox bookmark rendszere sem kompatibilis vele. A kinézete ami egész jó.

Még anno 0.[alacsony_szám] verzió környékén kipróbáltam, akkor tetszett, csak valamiért nem szoktam át rá. Már csak másodpercek kérdése és rakom fel megint.

update:
Anno kevesebb volt a csicsa, meg ráerőltetés ezekre a szociális dolgokra. Erről a verzióról az első benyomásaim vegyesek, de majd még megnézem a beállításokat, meg próbálgatom, hátha bejön.

tényleg sok haszontalan funkció vanbenne (számomra) viszont ez a web clipboard k. jóó :)

Letezik, hogy nincs Adblock hozza??? Igy kb hasznalhatatlan.

A'rpi

Nekem mind közül a memóriafogyasztás letörése lett volna a legfontosabb. De szerintem ezzel legtöbben így vagyunk. Ezek a közösségi dolgok szépek és jók, de amennyit egy átlagember használja, az talán kibírható egy nem közösségi böngészővel is... Nade majd az 1.1-es verzióban!
---
"Neszójábee! Linugz!" - ng

Annó próbáltam. Volt is egy olyan projektem, hogy Gentoo ebuild Flock-hoz. Aztán leforgattam a forrását, és egész yó volt mindaddig, amíg aztán el nem kezdett olyan baja lenni, hogy a fülek nem működtek benne. Sajnos mivel a fejlesztők pár kódot minden ágba visszaportoltak, így a régebbi ágak se voltak 100%-osak, mindbe visszakerült ez a rossz fül bug. Most kipróbálom a 1.0-t.