SystemRescueCd 0.4

Címkék

Megjelent a bajba jutott, Linux-ot (és egyéb rendszereket) használók svájci bicskájának számító SystemRescueCd legújabb nagyobb, 0.4-es kiadása. Új szolgáltatások:

  • PXE boot
  • AMD64/EM64T architektúra támogatása
  • SPARC architektúra támogatása
  • frissített "Offline NT Password & Registry Editor" (Vista támogatás)
  • partimage-ssl kliens
  • bugfix-ek
  • ...

A változások listája itt. A projekt honlapja itt.

Hozzászólások

Épp a múlt héten volt egy menetem vele (rc1 azt hiszem). Windows install kell vagy 10 gépre, felteszem az elsőre, indítom USB-ről a sysrescue-t, partimage-el mentem az USB lemezre a partíciót. Minden szép és jó. Megyek vele az ügyfélhez, partimage dobja az üzenetet, hogy invalid izémizé, s segfault-ol (ha gunzip-elem az image-et és onnan teszem vissza, akkor minden jó). Volt már vele egy párszor gondom, de már nagyon kezd az agyamra menni.

Amúgy jó a sysrescue (végleg fentmarad a külső lemezemen). ntfs-3g is benne van, és végre úgy nézem, hogy elfogadható sebességgel ír ntfs-re.

Nekem egy olyan történetem bolt, hogy csináltam egy sablon win gépet és azt lementettem a hálózatra. Akarom vissza másolni egy másik gépre, de CRC hibát ír. Megpróbáltam többször többféle képen a lementést, de vissza másolásnál mindig hiba volt. Kiderült hogy a sablon gépben hibás volt a memória, de nem lehetett észrevenni mert sehol sem fagyott. Ráment egy csomó időm, amíg rájöttem. :-) Egyébként szerintem is nagyon jó a SystemRescueCd.

Úgy látszik, a memória hiba tesztelésére a gzip az egyik legjobb alany.
Nekem a postgresql forrás kibontásakor változott meg egy byte. Szerencsére pont egy értelmes függvény névben, így könnyű volt kijavítani; azután már lefordult :-)
Azután kezdtem el gyanakodni a memóriára, mint a random fagyások okára (szerviz idő hiányában nem tudtam memtest-et futtatni).
---
Mondjon le!

Ezzel jópár kört én is lefutottam anno. Partimage fejlesztők végül azt tanácsolták, nagyjából 640 megás darabokat készítsek gzip/bz2 esetén, és abból már rendesen helyreállít. És valóban, míg nagy méretű image-dzsel egyszer sikerült, egyszer nem (az okát nem értem), most ezekkel az agyondarabolt változatokkal szépen fut.

de jo lenne, ha ezt a cuccot halorol is lehetne inditani. pl hozok egy laptopot radugom a halora, pcebol bebootolom a cuccot, es lehet helyreallitani.

off
nghoston kivul van valami progi amivel _egyszerre_ lehet visszaallitani tobb gepet? ugy ertem, ne kelljen X-szer atnyomni halon a cuccot, hanem csak egyszer, de azt mindenki megkapja.
/off
--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

udpcast-al lehet, de viszi magával az egész partíciót (az üres helyet is) vagy az egész lemezt. Elméletileg össze lehet kombinálni a kettőt (stdin, stdout), de inkább nem szórakoztam azon az éjszakán :). Kb. húsz percet tartott egy húsz GB-os partíció átvitele huszon gépre.

Szerepel a partimage céljai közt is, de én inkább örülnék egy stabil file-formátumnak, meg egy még stabilabb programnak.

http://wiki.systemimager.org/index.php/Main_Page

lesz a te baratod. itt hallottam rola:

http://www.linuxtag.org/2007/en/conf/events/vp-donnerstag/details.html?…

udpcast bizonyos gepszam korul mar hajlamos a hibazasra, multicastnal se vmi faszan alakul a gepszam novelesevel az imaging ido (flamethrower), viszont a *torrent* nagyon bejott nekik ilyen image teritesre! nyilvan kelloen jolstrukturalt es meretezett, kelloen vastag backbone-al rendelkezo switchek joljonnek hozza, de az tuti, h a szerverrol az image csak 1x toltodik le, igy az ottani halo/disk thruput nem lesz gond.

Én szoktam használni ha úgy adódik hogy szükség van rá.

Az egyetlen szívfájdalmam, hogy nem tudok ADSL kapcsolatot létesíteni vele.

Még a 0.2 sorozatban volt 'adsl-setup' parancs, ami tulajdonképpen a 'pppoe-setup' volt, de a 0.3-tól kezdve már nincs ilyen... :(

Remelhetoleg az "ntpass" vegre kezel SATA-wincsit is...2007 vegen.

Be tud bootltatni elromlott bootmanageres Linuxot a syslinux. grub lehet jobb lenne bootmanagernek, vagy ha syslinux tudna grubot inditani..

Hello!

Egy ismerős balul sikerült Vista telepítését sikerült helyrehozni vele (a kiváló Vista telepítű felülírta a partíciós táblát... ), szerencsére van rajta testdisk.

Petya