Szerszám

PowerToys 0.64

Címkék

Megjelent a Windows operációs rendszereket hasznos, új funkciókkal felruházó, poweruserek igényeit kielégítő, Microsoft által fejlesztett, freeware PowerToys segédprogram-gyűjtemény 0.64-es kiadása. Újdonságok:

Ardour 7.0

Címkék

Több mint egy évvel a 6.9-es kiadása után megjelent a szabad és nyílt forráskódú (GPL v2), keresztplatformos (Linux, macOS, Windows), funkció-gazdag digitális audio munkaállomás szoftver, az Ardour 7.0-s kiadása. Letölthető innen.

Megérkezett a KeePassXC hivatalos appja a Microsoft App Store-ba

Címkék

Előzmény: nemrég egy nem hivatalos KeePassXC app bukkant fel a Microsoft App Store-ban:

[Frissítve] Bejelentették a Nextcloud Hub 3-at

Címkék

Megjelent a nyílt forráskódú, népszerű kollaborációs/együttműködési/csoportmunka megoldás, a Nextcloud Hub legújabb nagyobb, szám szerint 3-as kiadása: Bejelentették a Nextcloud Hub 3-at (lásd kommentek):

Megjelent a Game of Trees verziókezelő rendszer 0.75-ös kiadása

Címkék

A Game of Trees (Got) egy olyan verziókezelő rendszer, amely a könnyű használatot és az egyszerűséget helyezi előtérbe a rugalmassággal szemben. A Got még fejlesztés alatt áll; OpenBSD-n fejlesztik, fő célközönsége az OpenBSD fejlesztők.

A Got Git-tárolókat (repositories) használ a verziózott adatok tárolására. A Git minden olyan funkcióhoz használható, amelyet még nem implementáltak a Gotban. Mindig lehetséges marad mind a Got, mind a Git használata ugyanazon tárolón. A Game of Trees-t az OpenBSD fejlesztői és más közreműködők fejlesztik. A BSD licenc feltételei szerint használható, terjeszthető.

Változások a 0.75-ös kiadásban:

Zrythm - magas fokon automatizált és intuitív digitális audio munkaállomás

Címkék

Megjelent az 1.0.0-beta.3.0.17-es kiadása. A GTK4 toolkit felhasználásával C-ben írt szabad szoftver főbb jellemzői:

Rescuezilla 2.4

Címkék

Megjelent az IT technikusok szerszámosládájának egyik gyakori kellékének, a Rescuezilla-nak 2.4-es kiadása. A Rescuezilla teljesen kompatibilis a jól ismert CloneZilla-val, vagyis képes a CloneZilla-val készített backup képfájlok visszaállítására és fordítva. A kiadás egyebek mellett magyar nyelvű lokalizációt is hoz. Főbb változások: