Mi a minimális gépigény egy Web és App szerverhez

Hali!

A koleszomban szeretnék összehozni végre egy működő internetkapcsolatot és egy webszervert is. Szerencsére sikerült kinyomozni, h ehhez a sulinak nem kell külön bérelt vonal, hanem a sulinet ingyen biztosítj azt. Ezen felbuzdulva akkor mondták, h akkor lehet szerver is.
Az alábbiak a kritériumok:

Apache2
MySQL5
PHP5
Webmin
Awstats/Webalizer
Postfix
Courier IMAP és POP

Az oldal és a szerver max. napi látogatottsága kb. 1000-1500 hit. Belső hálóról lesz leginkább látogatva, szóval a max. LAN Bandwith is 100Mb/s. A Netkapcsolat viszont csak 1.5-3Mb-re saccolom, szóval ahhoz még egy pIII is bőven elég lenne gondolom én.
Szóval szerintetek mi az a min. gép, ami max load esetén is ki tudja szolgálni az igényeket? Egy időben sztem max. 15-25 ember lesz a szerveren. De ez már egy nagyon maxolt érték.

Köszi a segítséget

Hozzászólások

sacc: PIII 800MHZ, 256mb ram, 100-as hálókártya, vinyó meg amennyi kell...
egy ilyen bőven elég rá, úgyh 20 alatt simán kijön.

Én egy darabig próbálkoztam hasonló paraméterekkel rendelkező géppel egy mindössze néhány embert kiszolgáló levelezőszervert futtatni (Debian sarge, postfix, clamav, spamassassin, cyrus-imap), de állandóan lerohadt. Memóriabővítés (256 -> 512) viszont csodát tett. Szóval szerintem azt nem szabad sajnálni.

a fagyást furcsálom, nekem évekig P1 233MMX, 128MB rammal ment, most intel p2 400mhz + a régi 128MB-vel megy a gép, postfix, web, ftp, havi 100G-s forgalom (iskolai jegyzeteket, doksikat tartalmazó szerver). igaz itt havi ~6000-7000 látogatás van, de napközben elég folyamatos töltögetés.
Szóval elég korrekten megy a vas ilyen terhelések mellett.

Köszi skacok... Én is valami hasonló teljesítményű gépre gondoltam így első nekifutásra, azt ha nem elég, akkor még kap egy ilyen gépet és akkor már clusterben tolom. :) Jujj de izgi lenne szar gépekből egy clustert összehozni, amivel sok a nyűg, de akkor is cluster lenne. :)