A VMware nyílt forrásúvá tette a VMware Tools-t

Címkék

A VMware tegnap bejelentette a VMware 2007 rendezvényen, hogy nyílt forrásúvá tette a VMware Tools nagy részét. A VMware Tools (a virtuális gép menüjében VM -> Install VMware Tools) egy olyan virtualizációs komponens-készlet a guest operációs rendszer számára, amely javítja annak teljesítményét és kezelhetőségét (ez tartalmazza a guest operációs rendszer számára a video, scsi, ..., driver-eket, illetve ez teszi lehetővé például az, hogy az egérmutató szabadon "kihúzható" a virtuális gépből, stb.). A VMware a stuffot "Open Virtual Machine Tools" néven publikálta a SourceForge-on. A forráskód elérhetősége lehetővé teszi, hogy a Linux vendor-ok nyílt forrású VMware Tools-t integráljanak a rendszereikbe. - olvashatjuk a bejelentésben.

Hozzászólások

A verseny jótékony hatása. :-{)E
Gondolom a VitrualBox térnyerésének ellensúlyozására tett lépés ez. Remélhetőleg nem az utolsó lépés!

Na azért sztem ott van, hogy a 2.6.23as kernelben a vmware-nek csak 1 modulja van ott, míg a xen, klv már bele van olvasztva a kernelbe ( szal 2 teljes értékü virtualizáció 1 virtualizációt támogató modullal szemben ).
Mindehez még hozzájön az is, hogy most adott ki egy új hypervisor-t amivel gondolom a régi technológiát igyexik majd fokozatosan leváltani ( gondolom ez is bennevolt abban, hogy nyiltvá tették.. )
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Éljen! Gentoo-ra meg jöhet majd a eselect vmtools :D

Wow!
Viszont nem értem, miért tették. A VmWare Tools volt az egyik, ami miatt a VmWare jobb volt, mint a többi.

Ha már VMware...

Leúrgták munka közben a Linuxos notimat egy padról, nagyot esett és meghalt egy kicsit, sajnos a másikon muszájból (PIC-MPLAB) WindowsXP van. Milyen virtual machine-t tegyek fel, hogy egy Debian Testinget futtatni tudjak rajta? Ki kell látnom RS232 és TCP/IP-vel, más faxni nem kell, semmi videos csili-vili 3D marhaság, egy mezei GNOME futna csak rajta.