mkv -> avi -> mkv

Fórumok

1. Egy mkv fájlt újrakódolok mencoder-rel, x264 kodeket használva (megvan az avi)
2. Az avi-t odaadom mkvmerge-nek, vagyis mmg-nek (megvan az új mkv)

Az a problémám, hogy a végleges mkv-ban nem tudok a film elejére tekerni (csak mplayer-rel próbáltam). A 00:00:00 pozíció elérhetetlen, össze-vissza ugrál. Pl a 10 másodperces tekeréssel 00:00:00 és 00:00:10 közé teszi a film kezdetét.

Ha előbb "-dumpvideo"-val kiveszem a képet az avi-ból, és azt kapja az mkvmerge, akkor jól tekerhető az mkv, viszont a háttérben ilyen üzenetek pörögnek:

[h264 @ 0x89c0ee0]AVC: Consumed only 278 bytes instead of 281% 0 0
[h264 @ 0x89c0ee0]AVC: nal size 0

Hogyan tudnék jó mkv-t kapni végeredményként?
(Saját forgatású, új verzióit használom az említett programoknak.)

Hozzászólások

1. avi2raw: .avi -> .264
2. mp4create: .264 -> .mp4
3. mkvmerge: .mp4 -> .mkv

szerk: Ajánlom figyelmedbe az a avidemux2-t, és ennek az átolvasását. Én már egy ideje kézi mencoderezés helyett az avidemux svn-t használom. Ott érdemes rögtön mp4 formátumba lökni és abból tovább.

Na meg persze doom9. :P

Jónak tűnik az avi2raw és az mp4create bevonása. Az így kapott mkv-ban már egyik jelzett probléma sem jelentkezik. Egyelőre egy fél perces fájllal játszok, de pár óra múlva meglesz a teljes film. Ez lesz az igazi próba. A fél perces videóból nem tudom eldönteni, hogy pl nincs-e elcsúszva a hang.

Egyelőre nem tudom, hogy mit fogok törölni, de ha megtartok minden köztes lépést, akkor jó 12 GB helyre lenne szükségem. Gondolom, nincs program, ami egyben megcsinálná az egészet, nem lehet a folyamatot pipeline-ba szervezni.

Az avidemux2 szimpatikusnak tűnik első ránézésre, majd megnézem kicsit komolyabban nemsokára.

Köszönöm a segítséget.

Nincs mit. Kicsit túlzónak tűnik ez a helyfoglalás. Én így csinálom:

1. mencoder dvd://1 -ovc copy -nosound -of mpeg -mpegopts format=dvd:tsaf -o video.mpeg
2. mplayer dvd://1 -vo null -dumpaudio -dumpfile hang.ac3
3. avidemuxban deinterlace, 22-es átlag quality+egyebek, .mp4 kimenet
4. mkvmerge -o video.mkv -A video.mp4 -D hang.ac3

Pl. a legutóbbi dévédéjen 3.3 körül volt a kinyert mpeg+hangja, végeredményben most ~835MB-t foglal. Bár itt a hangot áttettem szimpla sztereó vorbisba, de általában azzal nem éri meg variálni ha nincs rá okod.

Igen. HD-ből csinálok HD-t (1080p -> 720p). A jelenlegi monitoromba nem fér bele az 1080p és bajban vagyok a lejátszásával is. Végignéztem az ehhez kapcsolódó topikot, és kicsit elgondolkodtam, mert mások szerint elvileg kellene mennie az 1080p-nek is (3 GHz P4, valami 128 MB-os Geforce, 884 MB összevissza ram). Talán kiveszem a 4 db memóriát, és veszek egy 1 GB-osat.

Ilyenkor mi van? avi2raw a 4 GB-os avi-ból csak 933 MB-ot ad ki ilyen üzenettel áll le:

avi2raw: warning: 2 zero length frames ignored

Szerk:

Ha az avi-t "újrakódolom" "-ovc copy -oac copy"-val, de még megadom a "-noodml"-t, akkor egészen 2048 MB kinyerhető az új aviból. Ilynekor viszont azt írja, hogy "Elérte a fájl méret határt" (érdekes, mert a program másutt angol kommunikál velem). Valahol lehet módosítani ezt a határt?

Így jó. Az avi2raw így kimaradt. Az mp4creator egész sokáig gondolkodott a legvégén, de hiba nélkül befejezte. Mkvmerge elés közben elszállt a vincseszterem. Egész sokáig tartott mire visszahoztam. Volt adatvesztés, de szerencsére ezeket a fájlokat nem érintette.

Most minden jó. Köszi.

2 tipp: filerendszer limit, vagy memória limit... (lefogadom, hogy a rendszered magyar, ezért is kommunikál veled magyarul )
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Én is teljesen biztos vagyok benne, hogy a rendszer szól vissza így. Fájlrendszerlimitet hol tudok átállítani?

Valahol azt írták másik megoldásként, hogy újra kell forgatni a programot nagyfájl támogatással. Ez nem sikerült.

Viszont kijátszottam:

A outputfájlként a /dev/stdout -ot adtam meg, azt meg átnyomtam egy fájlba. A végeredmény viszont nem lett jó. mp4creator már elhasalt a legvégén, mkvmerge szintén.

Ha már egyszer átkonvertáltad minek rakod vissza mkv-ba?

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

".avi: using AVC-in-AVI is nowhere standardized and therefore already causes incompatibilies. The limitations of AVI and VFW (eg regarding b-frames or arbitrary frame coding orders), together with the necessary hacks caused by these two formats, hinder the full implementation of all possible features AVC offers and therefore harm the possible quality or at least the speed of the development, the interoperability and therefore also the competition. AVI is currently used by VSS and x264 (mencoder and vfw)"

current issues with AVC/H.264

Sziasztok!
Interneten már keresgéltem, de nem találtam érthető megoldást. Bízom benne, hogy tudtok tanácsot adni. avi-ból szeretnék mp4 fájlt kreálni az mplayer dokumentációja alapján. Ez ajánlja a mp4creator használatát ( http://www.mplayerhq.hu/DOCS/HTML-single/hu/MPlayer.html#menc-feat-quic… ).
Melyik ubuntu Gutsy Gibbon csomagot kell letöltenem, hogy hozzájussak ehhez a programhoz. az mpeg4ip-t kerestem de az sincsen fenn az ubuntu tükrökön a synaptic szerént. A terminál ugyanis azt írja ki, hogy nem ismeri, nem leli ezt a parancsot.
Köszönöm szépen az esetleges segítséget!
Jó éjt!
Valek

Próbálom telepíteni forrásból az mpeg4ip, és nem tudom mi az a boostraping, illetve, hogy milyen paramétert kelllmegadnom. Sehol semmi, cagy csak nem érteni én.
file:///install/mpeg4ip-1.5.0.1/doc/MAINREADME.html#build
Milyen paramétert kell megadni?
Eddig bármit írtam, ezt írta ki terminál:

dir: .
SDL appears to be installed
./bootstrap: 76: Syntax error: Bad fd number

Nehezen hiszem , hogy az ubuntu gutsy-n nincsen meg ez a proram... De úgy látszik nincsen. Kell ez egyáltalán az mp4creator használatához?
Lsd. fennt levelemben.
Va

hogy lehet mkv-t dvd-re írni? Vagy csupán úgy, ahogy az avi-t?

Ha már itt tartunk, nem tudja valaki, hogy rövidebb videókat (av, mpeg, divx) hogyan lehet átkódolni úgy, hogy mobillal is meg lehessen nézni? tehát kicsire pl.
Egy sonyericsson p990i-re tennék pár rövidebb (cca. fél órás) videót.
Valaki?