XMMS eltávolítása

Címkék

Az xmms csomag karbantartói javasolják a csomag eltávolítását. Főbb okok:

  • Az upstream verzió fejlesztése és támogatottsága elmaradott
  • Az alkalmazás néhány része hibás, nem Debian-minőségű
  • Számos javítatlan hiba a BTS-ben
  • GTK+ 1.2 függőség és UTF-8 támogatás hiánya
  • Más disztribúciók is tárgyaltak már az eltávolításról. Gentoo például hardmask-olta.
  • audacious, bmpx és xmms2 már jó ideje megtalálható az archívumokban és jó alternatívák

Link itt.

Hozzászólások

Nekem gyorsabbnak tánik mint a fent említett alternatívák. A többivel sajnos nem lehet vitatkozni.:(

Exaile!-t használok. Kicsi, gyors és jól kereshető library, letisztult felület. Egyszer elindítom, aztán ott van a háttérben, panelen ikonban. Mit értesz az alatt, hogy reszponzívabb? Ha éppen kell, rákattintok, felugrik. Megállítom, megáll. Elindítom, elindul. Nem nagyon tudom máshogy értelmezni.

--
trey @ gépház

akkor megnezem mindjart ezt az exaile-t magamnak.

szerk.: bakker annyi maszkolt python csomagra epul, hogy inkabb hagyom a kesobbre. marad az mplayer+audacious kombo, es a rinyalas az xmms miatt.

"Mit értesz az alatt, hogy reszponzívabb? Ha éppen kell, rákattintok, felugrik. Megállítom, megáll. Elindítom, elindul. Nem nagyon tudom máshogy értelmezni."

Azt, hogy nem azonnal, kis kesleltetettseggel tortennek ezek. Nem nagy kulonbseg, leven eleg gyors a gepem, de akkor is erzem, hogy van keses a klikk es a tortenes kozott.

Sajat tapasztalat az volt hogy a 750MHz -s Mobile P3-n eleg szembetuno eroforrasigenye volt meg egy sima mp3 lejattszasakor is. Kicsit zavaro volt a ~20% cpu terheles illetve az emiatt csucssebessegen jaro processzor.
Nagy listaban keresgetest nem probaltam, igaz nemis hasznalom.

Nalam egyenlore marad az XMMS/Audacious :) YMMV

Ez sajnos nincs xmms2 alá...

xmms-fmradio - FM Radio input plugin for XMMS

...ezért használok még mindíg xmms-t.

--
maszili

Nekem vannak olyan zenéim (mad), amit az audacious fele sebességgel játszik le; mplayer és xmms jól viszi. Szóval valami még mindig nem oké azzal, hagynám is legszívesebben. Exaile és komái túl komplikáltak az egyszerű agyamnak, nekem kell egy csúszka, 6 gomb meg egy d'n'd playlist.
---
;-(

LOL :)

Jó indok ez pl:

"* Számos javítatlan hiba a BTS-ben"

Akkor javasoljuk a debian eltavolitasat is a disztribuciok kozul :D

Ennyi erovel.

Nemtom mi baj xmmsel, nekem jol megy, szeretem is, faintos. Az meg hogy gtk1, jo hat na. Egyutt lehet vele vhogy elni sztem.

Amugy a CVSbe par dolgot szoktak neha fixelni. Teny hogy nem halad fenysebesseggel, de azert a project meg nem halt meg teljesen.

Udv
-krix-

Gyerekek, használjatok Aqualungot.
It doesn't matter if you like my song as long as you can hear me sing

Na vegre. Mar egy jo hete szopat a dselect, mert a libglib1.2 kell egy csomo progginak (foleg a gtk temak meg az xmms), mas proggiknak meg a libglib1.2ldbl. Tokom mar kivan veluk, hogy azt a par proggit nem tudjak ugy atirni, hogy a masodk libglib kelljen... Ezek utan nyugodt szivvel torlom az xmms-t, amit ugyse hasznaltam :) (Csak a pluginok voltak jok belole, mplayer neha hasznalta)

Engem ebből csak az érdekelne, miért nem lehet újrafordítani a kettes libglib-bel és header-fájlokkal az 1.2-es dolgokat. KOMPATIBILITÁS!!!!!!! Már megint hova lett!!!!! És ez mindig így van Linux alatt, mindig mindent nem lehet újraírni!!!! Ezen kéne változtatni!
Ezt próbáltam itt is ecsetelni:
http://hup.hu/comment/reply/42620/405739

A gond az XMMS-sel az, hogy a fejlesztők gyakorlatilag SEMMIRE nem reagáltak a megkeresésekkor. A Gentoo pont azért szüntette be az xmms management projectet, mert megunták a srácok, hogy a levelezésük gyakorlatilag a /dev/null-nak szólt. Még egy bocs, nemérdekel se. Gondolom innentől az átírás/újraírás az elérhetetlen luxus kategória.

Ujraforditast nem tudom, nem probaltam (vagy 30 csomagrol lenne szo). Engem az zavar, hogy a dependencyt keptelenek atirni. Nem hiszem, hogy olyan iszonyat valtozas kovetkezett be a libglib1.2 -> libglib1.2ldbl (vagy ilyesmi) valtas soran. Foleg, hogy mindketto az oldlibs szekcioban szerepel, egesz pontosan az elso mar el is tunt az

unstable-bol.
.

Vegulis, "kicsit" atirtam a /var/lib/dpkg alatt levo status es available cuccokat, mindenhol kicsereltem a most letezo libglib-re a dependencyt. Igy mar gond nelkul frissitett a dselect. Persze, hogy az ujabb update utan mi lesz? Talan megint irhatom at... Vagy lehet, hogy hirtelen lehal az xmmms, mert tenyleg baja lesz a libglib-bel. Meglatom.

Valahol azért meg kellett volna jegyezni, hogy melyik sz@ros disztribről van szó, mert ennek így se füle se farka...

Szerk: bocs, látom

Biztos velem van a hiba, de elsőre én sem vettem észre. Majdnem beírtam ugyanezt. Még jó, hogy volt türelmem végigfutni a hozzászólásokat, mielőtt postoltam volna...

Üdv,
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

"XMMS is mainly targeted at music playback,[...]"
szoval nem managelni kell vele hanem halgatni a zenet... es ezt az igenyt mindig is jol kiszolgalta es ki is fogja.

maskullonben az okok kozott van par hueseg..
"Az upstream verzió fejlesztése és támogatottsága elmaradott"
ezt ki es hogy allapitja meg?
"We haven't deprecated xmms. Why would we?" xmms.org

"Az alkalmazás néhány része hibás, nem Debian-minőségű"
hany eve is tartalmazza a debian az xmms-t? .. mi tortent a debianba 2007 be? uj project manager? 2.6 os default kernel? stb

"Számos javítatlan hiba a BTS-ben"
az xmms developerek szerint, ezeket a debian patchei okozzak. (mindenki dontse el hogy kinek hisz. programozo / csomgagolo...)

"GTK+ 1.2 függőség és UTF-8 támogatás hiánya"
engem nem zavar. lasd fejjeb. (maskull en nem vettem eszre semmi furcsat se filenevekbe se tagekbe, pedig sok utf-8as van (szoktam en is editelgetni easytaggel), lehet hogy a japan es orosz karakterekkel van a baj? hat aki olyat halgat:P)

"Más disztribúciók is tárgyaltak már az eltávolításról. Gentoo például hardmask-olta."
miert kene utanozni mas disztro(ka)t? meg mindig tobb disztro szallitja mint aki nem (persze nem ButyokOS rol beszelek)

"audacious, bmpx és xmms2 már jó ideje megtalálható az archívumokban és jó alternatívák"
ez se igaz.
az audacious egyik developerre kifejtette abba a threadba (nem nezem meg a linket de gondolom arrol van szo amit en par hete tettem a flame topicba) hogy nem xmms alternativak szeretnenek lenni.. bmpx szar, xmms2 meg egyaltalan nem alternativa ..

na es persze, mirol is szol az opensourceossa`g? a szabad valasztas, nem? szoval nem hiszem hogy olyan nagy erofeszitest becsomagolni azt az xmms-t (meg akkor is ha _csak_ neki kell a gtk1, glib1) megha utalja is a fejleszto...

amig az alap rendszer nem fog akkora fordulatot venni hogy nem forgathatole addig en hasznalni fogom. (persze ha javitjak akkor plane)

Van valami másik zenelejátszó, ami támogatja a Monkey's Audiót?

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

onnantól kezdve nehéz, hogy a szerző debil licencet írt ami nem felel meg az osi követelményeinek, továbbá a sourceforgeos port gpl alá volt bejelentve, ami egyértelműen nem volt igaz, így az onnan törölve lett.

monkey's audio nem támogatja a lunixot, nem látom hogy neked miért kéne támogatnod azt. +1 a flac/ogg javaslatra, ha van még kéznél működő dekódered.

azt én is, de így hogy mellette volt a flac, így már nem volt egyértelmű nekem...

btw. mi a különbség két lossless formátum között méreten és vallási meggyőződésen kívül? ahogy így gyorsan utánanéztem, a majom kisebb... de semmi egyebet nem látok

_________________________________________
    ha egyetért velem, itt írja alá!    

a licenc nálam vallási kategória - bocs, elsősorban felhasználó vagyok, ma nincs kedvem forkolni a projektet, és holnap sem. ha a felhasználást engedi a licenc, akkor nekem jó.
ellenben az utóbbi meggyőzőbb, ezután már csak annyi a kérdésem, hogy miért ragaszkodnak sokan akkor a másikhoz - ha feltételezzük, hogy nem a konvertáláshoz hiányoznak az erőforrások.

_________________________________________
    ha egyetért velem, itt írja alá!    

1. The Monkey's Audio SDK and source code can be freely used to add APE format playback, encoding, or tagging support to any product, free or commercial. Use of the code for proprietary efforts that don't support the official APE format require written consent of the author.

2. Monkey's Audio source can be included in GPL and open-source software, although Monkey's Audio itself will not be subjected to external licensing requirements or other viral source restrictions.

Gondolom a másodikról van szó (a többi csak rizsa).

Ennél szerintem nagyobb kanyar pl. az nvidia proprietary driver, mégis létezik.
Annyira nehéz lenne ezt megkerülve megcsinálni?

Különben meg nesztek warez ;)

Nem fogsz olyan FLOSS szoftvert találni ami erre dependel, a létezés az egy dolog (kiv. halott xmms halott pluginja). Ha a hydrogenaudio fórumon szétnézel, találsz pár topikot magának a formátumnak a hiányosságairól is.

Onnantól, hogy van egy lossless formátum, ami dokumentált és minden szempontból szabad, ez labdába nem rúg. Nem azon az 5% tárhelyen múlik. Konvertáld és hagyd a fenébe.

Hát meg mondjuk tegyük hozzá, hogy mennyi az cpu igénye az egyiknek és mennyi a másiknak. Ez sem kifejezetten a ape-nak kedvez.
---
Sok gyerekkel ellentétben én sose akartam tűzoltó lenni. Lettem helyette informatikus. Nem találjátok ki, hogy mit csinálok nap mint nap...

Van Linux portja, egy parancssoros ki-bekódoló, illetve XMMS-hez egy input plugin. A használatát meg félreértetted: nem BE akarok kódolni MA-ba, hanem kikódolni a letöltött cuccokat, illetve _kényelmesen_ belehallgatni előtte. Ez utóbbinál jön a képbe az XMMS.

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Hát, nekem eddig a bmp jött be a legjobban. A bmpx-et nem szeretem, es az audacious es az exaile sem tetszik. Altalaban nem szeretem azokat a lejatszokat, amelyek beolvassak az egesz vinyót.
Legujabban a moc player mint karakteres zenelejatszo a kedvencem.

nagyon helyes, eggyel kevesebb GTK-s szar

Nekem eddig semmi gondom nem volt xmms-el, zenet lejatsza, masra meg nem hasznalom hiszen ezert talaltak ki.

Xmms2-hoz van mar normalis frontend amugy? ;)

gyóóó...jó ám az XMMS! Van vele gond, de megteszi szerény P2n Fluxbox-szal. Vagy van valami más ötlet? XMMS-hez hasonló, és nagyon lightweight? Ahol meg izmosabb gép ott KDE és Amarok rulezzz

csatlakozom:
mpg123; 321; mplayer; mpd+curses interfész....
sox file -t ossdsp -w -s /dev/dsp

az mpd-t tényleg ajánlom, ha szereted a libraryt - olyaan interfészt választasz hozzá amilyet csak akarsz
szerk: a sonata kliens letisztultnak tűnik, próbálkozz azzal. mondjuk picit más a koncepció, mint a winamp-style lejátszóknál (én gmpc-t használok, mert featurebuzi vagyok.)

_________________________________________
    ha egyetért velem, itt írja alá!    

Most komolyan:

Akinek kell, remélhetőleg van annyi esze hogy bepötyögjön 4 parancsot (tar xvzf-el együtt).

Ha pedig a fejlesztők nagyban tesznek a projectre, FOSS project, tessék forkolni.
Azért az jelent valamit, hogy rinyálás mindenhol van, de senki nem vedte a fáradságot felvenni a fonalat, már x+1 éve.

Felejtős.

+0.5

az nem lehet, hogy a forkolásban kompetens embereket nem érdekli csupán?
a felhasználó azt látja, hogy egy jó program - picit ronda, de alapjában véve jó.
a fejlesztő egy gtk1-es őskövületet lát...

btw ha forkolták már egy páran, és mégis visszasírják az eredetit, az jelenthet valamit;)

(ettől függetlenül nem azt használom)

_________________________________________
    ha egyetért velem, itt írja alá!