Debian csomag

Grenoble Debiant telepít iskoláiba

Címkék

A francia város, Grenoble tavaly indított egy kísérleti projektet, amelyben megvizsgálták a Linux használhatóságát a város iskoláiban. A pilot sikerén felbuzdulva most újabb 8 iskolát állítanak át teljes szabad / nyílt forrású megoldáscsomagra. A szervereken és klienseszközökön egyaránt Linuxot használnak. A kísérletet Ubuntu és Debian terjesztésekkel kezdték el, most Debiannal folytatják. A cél az, hogy 2018-ra a város összes iskoláját átállítsák. A város polgármester helyettese szerint a Debian nagyon stabil technológia.

Részletek az Európai Bizottság Joinup blogja egyik friss bejegyzésében.

Frissült az abevjava Debian tároló

Címkék

A jelenleg üzemelő abevjava Debian tárolót a közeljövőben le szeretném cserélni az „abevjava-next” tárolóban elérhető új megoldásra. A tárolóhoz szükséges DEB csomagok előállításáról gondoskodó scriptet újraírtam: jobban, gyorsabban, megbízhatóbban működik. Ezt az abevjava-next tárolót szeretném publikus tesztelés alá vetni, bármelyik Debian csomagkezelő rendszerrel ellátott Linux-variáns alatt. A kedvtelésből fenntartott tároló új változata az eddigieknél sokkal több csomagot fogad be, mert nem csak a NAV által közreadott nyomtatványokat tartalmazza.

Mi a helyzet a Chromium-mal a Debian Squeeze-ben?

Címkék

Korábban arról lehetett hallani, hogy a Debian dobja a nyílt forrású Chromium böngészőt a Debian Squeeze-ből. Stefano Zacchiroli - a jelenlegi Debian projektvezető - blogjában nemrég arról számolt be, hogy ismét benn van a Chromium a Squeeze-ben. Vajon ez azt jelenti, hogy a Debian fejlesztők túl gyakran meggondolják magukat? A részletek itt.

Képernyőképek a packages.debian.org-on

Címkék

Az emberek gyakran szeretnék tudni egy-egy alkalmazás feltelepítése előtt, hogy az hogyan néz ki valójában. Ez az egyik oka annak, hogy Christoph Haas elindította a screenshots.debian.net szolgáltatást. A weboldalra a felhasználók feltölthetik kedvenc alkalmazásuk képernyőképét, mások pedig megtekinthetik azt.

Debian csomagok: AbevJava - Általános Nyomtatványkitöltő

Címkék

Ez a tároló az AbevJava, azaz az Általános Nyomtatványkitöltő Debian csomagkezelő rendszerhez használható csomagjait tartalmazza. Az alábbi lépéseket követve hozzáadhatja rendszeréhez a tárolót, amelyet így a rendszerbe épített csomagkezelővel kezelhet – telepíthet új csomagokat, frissíthet vagy távolíthat el régieket.

Február 15-én befejeződik a Debian 4.0 biztonsági támogatása

Címkék

Alexander Reichle-Schmehl arra figyelmeztet a debian-announce@ levlistán, hogy egy évvel a a Debian GNU/Linux 5.0 (kódnevén "lenny") kiadása, és majd' három évvel a Debian GNU/Linux 4.0 (kódnevén "etch") kiadása után az utóbbi disztribúció biztonsági támogatása február 15-én befejeződik. Ezen disztribúció felhasználóinak ajánlott mielőbb frissíteni. A bejelentés itt.