outlook 2002, excel

 ( br47bu | 2007. július 5., csütörtök - 16:07 )

Sziasztok !

Nem tudom menynire ismert a probléma, de találkoztam egy igen furcsa jelenséggel. Outlook 2002 alatt kisebb excel fájlok küldésekor bizonyos klienseken ( eddig expressnél és outlooknál tapasztaltam ) nem jelennek meg a viszonyleg kis méretű ( 50-60k ) excel csatolmányok. express alatt látszik hogy a levél méretében benne van a csatolt fájl, de külön megjeleníteni nem tudja. Teljesen úgy néz ki mintha nem ismerné fel mint csatolmány, és "beleolvadna" a levél törzsbe. Találkoztatok már hasonlóval ??

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Winmail.dat nevű állományt nem látsz?
Vagy pedig a levél forrásszövegében application/ms-tnef feliratot?

csatolmány egy szál sincs benne. a többit holnap megnézem.

Sztem ez inkább outlook probléma, mintsem excell ( vagy excell file kódolás )..
Ugyan is a jelenség kb úgy néz ki, hogy outlook levél csatolmánykor egy Base64-es kódolással odarakja a levélbe a komplett file-t is és belerak a levélbe egy hivatkozást ami a levélben lévő hardcoded base64 kódra mutat, amit aután a levelező értelmez és kimenti magának. Namost nem gondolom az, hogy az excell file-ok fejlécének eleje ( hex D0 CF 11 E0) változna, így tuti, hogy annál az outlooknál van valami elállítva ( próbáld meg azt, hogy html szövegként álíltod be, nem pedig normál text-ként, vagy a kódolási beálíltást állítod másra.
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

köszönöm a tippet ! Én is erre gyanakodtam, de gondoltam irok egy levelet okos embereknek. az édrdekessége a dolognak még az hogy a részemre küldött levelek ( thunderbird alatt ) teljesen jól jönnek. sőőt... ha tömöritve küldöm ugyanazt az excel file-t akkor átmegy hiba nélkül ! Egyébként a nagyobb fájloknál sincs probléma eddig tapasztalatom szerint.