Ingyen Efika (Open Client) egy fejlesztőnek!

Talán tudjátok, hogy a Genesi egy teljesértékű Efika Open Clienttel támogatta a SceneCON 2007 party-n tartott Efika bemutatót. Most, hogy a bemutató véget ért, szeretnénk, hogy a gép egy fejlesztőhöz kerüljön, aki valami érdekes projekttel foglalkozna rajta. A partyn elég nagy érdeklődés volt a gép iránt, de ennek ellenére nem sikerült megfelelő projektet találni.

A gép tartalmaz egy Efika alaplapot, a hivatalos házat, tápegységet, 40GB-s, 2,5"-os Toshiba HDD-t, és egy low-profile XGI grafikus kartyat. Csak monitor, egér es billentyűzet kell, és teljes értékű gép áll a rendelkezésedre! Tehát, ha van valami érdekes (lehetőleg nyílt forrású, de ez nem kötelező) szoftverötleted, amit szívesen megvalósítanál egy Efikán, akár LinuxPPC-re, akár MorphOS-re, írj nekem a charlie (at) scenergy.dfmk.hu címre.

(ps: további képek a gépről itt: http://scenergy.dfmk.hu/amiga/hardware/openclient/ )
(szerk: sőt, akár egy újabb OS vagy disztrib portjáról is lehet szó, nem szükséges feltétlenül userspace dolgokban gondolkodni!)

Hozzászólások

Nagyon érdekes masinéria
És nemis olyan drága
Hogy fut rajta mondjuk a linux+openoffice?

Linux elzorog, megfelelo beallitasokkal. Az enyemen Debian van (meg MorphOS). Nyilvan a 128MB RAM a szuk keresztmetszet. OO.org sem tul gyors (ehm...) ennek megfeleloen. Abiword + Gnumeric viszont viszonylag jol hasznalhato rajta. Ertelemszeruen a Gnome helyett is XFCE javasolt, stb.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Egyetertek. A RAM a szuk keresztmetszet. :( Egyebkent a nyak also reszen van meg 2x128-as chipnek hely, de szerintem meg senki sem volt eleg bator a forrasztashoz. :) Elmeletileg viszont mukodik, legalabbis a lapon levo SoC 512MB memoriat kezel, es a benne levo OpenFirmware is tudja, mert tudok 256MB memorias prototipusrol is. Ez pl. egy szep projekt lenne... :D

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Küldtem project-javaslatot (többet is)

Üdv: meditor

> Sol omnibus lucet.