VOIP-analóg trunk DLINK DIV-140

Fórumok

Üdv!

Egy VoIP-es PBX-et kellene csinálnom, ami nem is lenne probléma, csak meg kellene oldani a hagyományos telefonhálózathoz is a kapcsolódást. Mivel az ISDN kártyákkal (legalábbis az olcsóbbakkal) az olvasottak alapján vannak problémák, így arra gondoltam, hogy ezt inkább a fenti D-LINK eszközzel csinálnám, igaz nem ISDN, de célnak megfelel. Itt az ismertető róla, végül is egy "fordított" ATA:
http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=520
Csak az a gond, hogy magyar árlistán sehol se látom, a d-link magyar oldalán sincs ez a termék. Valaki tudja hol lehet ilyet szerezni? Vagy egyéb hasonló eszközt?

Hozzászólások

Mondjuk sokfélét nem próbáltam még...egy régi Eicon Diva (a HiSax driverrel) jó gyorsan lefagyasztotta az egész gépet, pedig egy külön xen domainben volt. Ha minden igaz tudok szerezni egy HFC chipest, ehhez már van mISDN driver is, remélem beválik. AVM kártyából egyébként lehet kettőt használni? Úgy hallottam, hogy a sima Fritzből csak egyet enged a driver, de melyik? A régi isdn4linuxos, vagy az új mISDN-es is? Na csak ennyi problémám lenne az ISDN-ekkel, nagyon nem tudok kísérletezni, ezért gondoltam a külső dobozra.

szia

én is használok ~8e Ft-os HFC csipes karit, zaphfc driverrel, semmit gond, atom stabil. Annó néztem én is a sima eicon kártyát de az gáz volt, linuxhoz Eicon Diva
Server sorozatú isdn karit ajánlom, van hozzá capi 2.0 driver megy jól, igaz azok a kártyák nem éppen 10e Ft os kategóriát képviselik.

Celeron-M 1400Mhz, 768M, Debian SID, 2.6.18-rc7