VoIP

Konferenciahívás és Hook Flash / Recall + VoIP(PAP2T)-To-PSTN Gateway Setup Sipura SPA3102-vel

Fórumok

Sziasztok!

Adott egy Vodafone (ex-UPC) Kábeltelefon korlátlan belföldi díjcsomaggal, amelyet távolról el szeretnék érni és ezen a kábeltelefonon keresztül indítanék konferenciahívásokat.

Önmagában a hívásvárakoztatás és a konferenciahívás tökéletesen működik a Vodafone kábeltelefon hálózatán.

A távolról való elérés is működik, mert próbáltam külföldről.

Azonban a konferenciahívás mégsem működik.

Egy PAP2T-t használok DECT Telefonnal, ezzel hívom fel azt a számot, amire a Sipura 3102 VoIP-To-PSTN Gateway van konfigurálva.

Egy adott szám hívása tökéletesen megy PAP2T-SIPURA3102-Kábeltelefonon keresztül, azonban a Hook Flash / Recall impulzust nem lehet átküldeni a Sipurának, ami a kábeltelefonnak továbbítaná a jelet, hiszen a kábeltelefonon végezném a konferenciahívást.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hook_flash

Olvastam, hogy az amerikai és európai szabványok eltérnek, mivel az amerikainak túl hosszú a Hook Flash ideje, amit egy európai telefonhálózat vonalszakadásnak minősít, míg az európai Hook Flash olyan rövid, hogy az amerikai telefonhálózat észre sem veszi.

https://forums.whirlpool.net.au/archive/1107309

Ennek minimális értékét PAP2T-n úgy módosítottam, hogy levettem a Hook Flash Timer Min értékét: 0,01-re. Így már veszi a Flash jelet a PAP2T, azonban, az a PAP2T-re csatlakoztatott vonalnál kezdi a konferenciahívást. Így ez nem járható út.

https://community.cisco.com/t5/voice-systems-and-accessories-small-busi…

Ennek alapján azt olvastam, hogy ki kell kapcsolni a „Three Way Conf Serv, Three Way Call Serv, Call Waiting Serv.” Opciókat. Noha így már nem kapcsol be a Flash, azonban a jel vagy nem továbbítódik a Sipura felé, vagy a Sipura sem érzékeli ezt.
Próbáltam ott hasonló beállításokat keresni, azonban ilyenek nincsenek, mint PAP2T esetében, mert ezek a Line1-nél vannak, azonban Sipuránál a PSTN Line-t kell néznem.

A kérdésem az lenne felétek, hogy mégis hogy tudnám ezt megoldani, mert igazán hasznos lenne?

Már napokat kínlódok vele és bevallom őszintén, kezdem feladni a szenvedéseimet, mert a próbálkozásaim száma igen véges…

 

A segítségeiteket előre is tisztelettel fogadom!

Köszönöm!

Tibor

Érdekes SIP hívások

Fórumok

Sziasztok!

Van az ePhone-nál egy telefonszámom, most alakult úgy, hogy használnom is kell. Van egy Grandstream GXP2000 készülék, amin beállítottam a SIP adatokat, megfelelően be is regisztrál, működik mind a bejövő, mind a kimenő hívás, eddig ez OK.

Viszont időnként befut olyan hívás, amit ha felveszek, akkor süket csönd van csak, valamint ránézésre sem valid számokat jelez ki a készülék: néha nagyon hosszú szám van, de legtöbbször 100-ast ír ki. Volt olyan is, hogy azt írta ki: sipvicious (100). Ez utóbbira rákerestem és valami olyasmit ír ki, hogy ez egy security alkalmazás, amellyel SIP sebezhetőséget keresnek.
Ezek a hívások nem veszik figyelembe az ePhone-nál levő beállításaimat: úgy van beállítva nekem, hogy ha nincs az eszközöm beregisztrálva (estére mindig kihúzom), akkor legyen átirányítva a mobilomra, de ezek a hívások ott nem jelennek meg.

Ha ezeket a hívásokat tényleg SIP sebezhetőséget keres, ki futtatja? Tud nekem valaki erről mesélni?

Gábor

MS Teams telefonhívás

Fórumok

Nem értek a témához, ezért kérnék segítséget. Egyik kis magyar partnerem (8 fő) fejleszt egy német cégnek, akik ehhez biztosítanak nekik 1 laptopot és O365-ön keresztül különböző dolgokat. Most felmerült, hogy kellene tudniuk telefonálni (mobilt nem kapnak) és számomra logikus lenne, hogy natívan a Teams-en csinálják (mint a németek is), de a Teams admin azt mondja, nem tud Magyarországra számot adni és hogy keressenek inkább valami cloud pbx providert, ami tud integrálódni Teams-be.

Dokumentáció olvasgatása után azt látom, hogy a "Calling plans" a feature, amiről beszélünk és igenis ott van Magyarország itt és itt.

Tudja valaki hogyan működik ez? Lehet az O365 csomagjuk szintje kavar be valamit és ezért nem tud számot kiadni? Ha tényleg nem megy ez valamiért, akkor ismertek jó cloud pbx provider-t, ami nem kér valami fos 3rd party appot, integrálódik Teams-be és mobilról is működik? Köszönöm!

VoIP virtuális telefonszám

Fórumok

Sziasztok!

Szeretnék igényelni/bérelni/venni valahol egy 061-es telefonszámot, amit SIP protokollon is lehet használni. A cél az lenne, hogy egy saját szerveren futó asterisk-be fusson be a hívás.
Milyen szolgáltatót ismertek/használtok, akik tudnak ilyet kiadni? És nem utolsó sorban megbízható/stabil?

Köszi!

FreePBX: nem létező mellék hívás átirányatása létezőre

Fórumok

Sziasztok!

Kialakítottam egy helyen egy Asterisk/FreePBX-es telefonos rendszert. Nem nagy, 7+2 mellék, egy telefonvonal.
A +2 mellék kaputelefonokat takar, ebből az egyik komolyabb darab, ott már számbillentyűk is vannak, ahonnan lehet belső mellékeket hívni.
Ez úgy működik, hogy a delikvens, aki X.Y.-t keresi, beüti a 11-et (ami X.Y. -hoz van rendelve), a készülék pedig indít egy SIP hívást a 711-es mellékre, ami a hívott félnél fog csörögni.
Mivel a készüléken összesen 2 számjegyet engedek beütni, így 100 féle variációja van választani. Viszont csak 7 tényleges lehetőség van. Ezért szeretném azt megoldani, hogy ha nem létező számot ír be az ügyfél, akkor mindig egy megadott mellék csengjen ki.

Ezt hogyan tudnám megoldani az Asterisk-ben? Hol találok szabályt arra, hogy mi történjen nem létező mellék hívásakor?

Gábor

Panasonic Communications Business ( PBX ) - megszűnik

Fórumok

Sziasztok!

Mivel nem találtam hasonló topikot, ezért nyitottam egyet:
-PANASONIC teljes telefonos üzletága megszűnik 2023-ig bezárólag ( ezzel ne tervezzen már senki ).
-Pletykák szerint, kiadnak majd egy "extra firmware"-t, ami "unlockol" minden licensz funckiót a különböző PANASONIC PBX rendszereken.
 Dear Partner,

I am writing to inform you of a strategic decision Panasonic headquarter has made, which is to regrettably close the Panasonic Business Communication business (PBX, SIP, and Scanner categories) in a time frame of two years from today’s announcement.

In recent years Panasonic has worked hard to find a way to continue the business by making our organization and its relationships with partners as sustainable as possible. However, it has become apparent that this is not possible to continue given the current business environment based on the limited capability of factory resources as described below.

	A sharp decline of the market and rapid shift to cloud-based solutions.
	Technological mismatch between factory resources/assets and future market needs and trends.
	Lagging behind our competitor’s R&D activities.
	A constant financial deficit due to the reasons above.
	Shift to new types of demand (Teams, Zoom, etc.) significantly accelerated by Covid-19 which makes the future of our business untenable and unpredictable.

It is with great sorrow that we close our business, especially one that has decades of history and trust.

Panasonic team will be in touch with your distributors to discuss and study supply scheme going forward and we will be at your disposal to clarify any of the aspect of this decision.

Sincerely yours,

Carlos Osuna

Head of Business Communication Business Unit

 

Faék egyszerűségű hordozható VOIP kliens hardware-t keresek (kártyaPC?)

Fórumok

Sziasztok,

korábban már kerestem erre megoldást, de ismét nekifutok. VOIP eszközt keresek az alábbi kritériumok szerint:

- akkus üzemre alkalmas legyen, lehetőleg hosszabb üzemidővel (UPS HAT segítségével akár),
- robusztus 5G-s mimós WIFI (akár kiegészítő modullal),
- kijelző, gombok, egyéb csingilingik _nem_ szükségesek,
- automatizált működés: boot után felcsatlakozik az előre beállított WIFI hálózatra, majd betárcsázza a szintén fix számot,
- audio HAT nem feltétlenül szükséges hozzá, ha találok jó hangerejű USB-s aktív headsetet.

Amiket kiszórtam a szóba jöhető megoldások közül (így ezeket légyszi _ne_ javasoljátok):

- hordozható WIFI VOIP telefon,
- ESP32 alapú megoldások,
- Anroidos telefonok.

Szerintem RPI vagy egyéb klónok jöhetnek szóba elsősorban. Viszont nem akarok mindenből berendelni és tesztelgetni, emiatt ha valakinek van gyakorlati tapasztalata, azt örömmel venném. Jó hangerejű USB-s headsetre is örömmel fogadok tippet (ami kvázi driverless működik pl. linux alatt).

Köszönöm a tippeket!

Mobilszám hordozása VoIP szolgáltatóhoz

Fórumok

Nos, a cél az lenne, hogy néhány mobilszámot egy VoIP trönkbe tenni, anélkül, hogy a telefonszám megváltozna. Főleg céges, support telefonszámok, amiket partnereknek adtunk ki és főleg a Yettelnél, flottában.

A kérdés pedig az, hogy van-e olyan magyar nomadikus VoIP szolgáltató, aki meg tudja csinálni a számhordozás procedúráját mobiltelefon-számra?

Esetleg csinált-e már valaki ilyet?

Számhordozás hűségidőben

Fórumok

Sziasztok!

Egy érdekes szituáció van előttem. Egy plébánia telefonrendszerét csinálom, amit már eleve voip szolgáltatóval szeretnének használni.
Jelenleg a plébániának hűségidős szerződése van egy olyan csomagra, ami NET+telefon kombó. Szeretnénk a plébánia telefonszámát áthordozni a voip szolgáltatóhoz. Az eddigi net szerződést megtartaná a plébánia, a telefon is maradhat, csak kapna új telefonszámot. (Valószínűleg a kötbér több lenne, mint az az összeg, amit jelenleg fizetnek a telefonvonalért).

Szerintetek meg lehet egy ilyen csavart csinálni?

Gábor

Update: Elnézés kérek mindenkitől, ha félreérthető volt a leírásom. Természetesen vezetékes internet és telefonszolgáltatásról van szó.