Saját még-nem-illegális end2end encrypted messenger szerver

Fórumok

https://github.com/awesome-selfhosted/awesome-selfhosted#communication-…

Egy gyűjtemény a nyílt forráskóddal elérhető saját szerveren használható messenger szoftverekről. Használja ezek közül valamelyiket valaki? Mik a tapasztalatok? 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 06. 21., p – 12:18

E.T. Szergej hazatelefonál?

Amúgy annyira biztonságosabbak már a szoftverek, hogy most már nyíltan kell kaput nyitni rajtuk?

elementet igen, de nem selfhosted, hanem a matrix.org-on

Szerkesztve: 2024. 06. 21., p – 14:43

A céges chatünk egy Synapse [matrix] instance már évek óta, hibátlan. Az Element nagyon jó kliens hozzá szerintem, mindent hoz ami egy modern chat klienstől elvárható.

Szerkesztve: 2024. 06. 28., p – 22:34

Openfire-t használok saját xmpp szervernek letsencrypt-es tanúsítvánnyal. Hozzá linuxról Pidgin-el, androidból Convertsations-al (f-droid-ból) csatlakozva.

Pidgin OTR-el még end2end is lehet :D

Én azt nem értem, hogy minden ssh forgalmat tiltani fognak? Ha nem, akkor honnan fogják tudni, hogy nem üzengetnek-e azon az emberek egymásnak?

A bűnöző kisebbségre mutogatva megfigyelésre kerül a nem bűnöző többség. Ne akarj ebbe többet belelátni. Akikre hivatkoznak hogy miattuk kell a megfigyelés, majd jól átköltöznek máshová mint eddig is. A technológia kint van szabadon, kb végtelen módja van titkos adatcserének, csak max kényelmetlen. Pont ezért a kényelmes többség beleun és inkább marad megfigyelhető, akinek meg a fekete biznisze vagy perverziója múlik rajta, nem fog számítani kis kényelmetlenség. Remélem nem csap át abba, mint az USA esetében (volt? nem tudom még mindig ennyire komolyan veszik e), hogy aki komoly titkosítást használ, az automatikusan bűnöző.

Synology chat

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]