A Hewlett-Packard Magyarország felsőkategóriás szervert adományozott a magyar UNIX közösségnek

Címkék

Budapest, 2006. November 23. - A Hewlett-Packard Magyarország (http://www.hp.hu) a közelmúltban egy jelentős értéket képviselő, felsőkategóriás kiszolgálót adományozott a magyar UNIX közösség központjának számító Hungarian UNIX Portal-nak (HUP - http://hup.hu). A támogatásnak köszönhetően a magyar nyelvű internetes portál olvasói ezután egy korszerű, minden igényt kielégítő szolgáltatást vehetnek igénybe látogatásaik során – mindezt megnövelt teljesítmény és biztonság mellett.

"A HP segítőkész támogatása nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben is az eddig már megszokott színvonalú szolgáltatást tudjuk biztosítani a UNIX és UNIX-szerű operációs rendszerekkel dolgozó, vagy azok iránt érdeklődő rendszeradminisztrátorok, döntéshozók, olvasók részére. Mivel az oldal az év 365 napján az olvasók rendelkezésére áll, fontos, hogy kiváló minőségű alapra építkezzünk. Az adományként kapott nagyteljesítményű, redundás elemekkel ellátott kiszolgáló lehetővé teszi számunkra, hogy minimális szintre szorítsuk a hardveres problémákból adódó üzemkieséseket."

"Az oldal látogatottsága, népszerűsége és tagsága az elmúlt évek folyamán oly mértékben megnőtt, hogy a meglevő hardverelemekkel már lehetetlen volt hatékonyan kiszolgálni a jelentkező igényeket. Az elöregedőfélben levő géppark leváltásával a hardveres biztonság megteremtése mellett nagy lépést tettünk afelé is, hogy a korábbinál jóval nagyobb olvasótábort fogadhassunk és megvalósíthassuk azokat a függőben levő elképzeléseinket, amelyeket eddig a megfelelő eszközök hiányában nem tudtunk véghezvinni."

"Az oldal olvasói nevében köszönetet szeretnék mondani a Hewlett-Packard Magyarországnak a adományért. Örömmel tölt el, hogy az IT ipar egyik legjelentősebb szereplője érdemesnek találta támogatni erőfeszítéseinket." - mondta Micskó Gábor, a portál alapítója és főszerkesztője.

A HP régóta kiemelten kezeli, támogatja a hazai oktatást és a tudományos életet. Az elmúlt évek során rendszeresen nyújtott segítséget oktatással és kutatás/fejlesztéssel foglalkozó intézmények, szervezetek és projektek számára Magyarországon éppúgy, mint a világ más tájain.