Forbes.com: az amerikai kormányzat megpróbálta befolyásolni az EU-s MS bírságot

 ( trey | 2006. szeptember 27., szerda - 18:25 )

A Forbes.com úgy értesült, hogy Neelie Kroes - aki az Európai Bizottságon (EB) belül a versenypolitikáért felelős biztos - azt nyilatkozta egy lapnak, hogy az amerikai kormányzat megpróbálta befolyásolni azt a 280,5 millió eurós bírságról szóló döntést, amelyet 2006 július közepén hozott az EB.

A brüsszeli amerikai nagykövetség kapcsolatba lépett a tisztviselőnővel, és megkérte, hogy legyen egy kicsit "kedvesebb" a Microsoft-hoz. Ez még idén júliusban történt, mielőtt kiszabták volna a bírságot. Kroes az amerikai kormány lépését beavatkozásnak definiálta és egyben jelezte, hogy "mint az összes cég, legyen kicsi vagy nagy, a Microsoft sem áll a törvény felett".

A cikk itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha a helyet nem rendeződik, talán még "békefenntartó" csapatokat is küldenek.

Nem békefenntartókat, hanem "megelőző csapást" mérnek az EU-ra. :/

Kíváncsi vagyok mindenesetre, hogy lesz-e ebből botrány.

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Az agresszor európai államok az Amerikai Egyesült Államok gazdasági ellehetetlenítésére (na ezt Bush nem mondja ki, ide képzeljetek el egy pár perces kínlódást a szavakkal) törekszenek. Ezért Mi az Egyesült Államok védelmében elengedhetetlennek (újabb nyökögés) tartjuk, hogy szakértőket küldjünk a térségbe, valamint hogy szakértőinket megvédhessük hozzájuk csatlakozik 250ezer tengerészgyalogos is. Ha kell visszaállítjuk a demokratikus rendet a sötét Európában, hogy érdekeinket megvédhessük.

:DDDD

De most okosabbak leszöünk, s viszünk magunkkal benevolentsoftwarecompanydestroyert arra az esetre, ha az EU-ban nagyon ügyesen el lenne dugva, és mi nem találnánk.
--
Mortal Kombat's gimmikk was to replake all instankes of the letter 'C' with the letter 'K' (bekause of that feature, it was one of the first applikations to bekome part of KDE).

Es a CNN bemutatja a terkepes magyarazatot, amin Europa 8x kisebb mint Amerika, es csak 1 vekony folyocska valasztja el a ketott.

gyors fejszámolás: a 280 milla euro 1.27-es középpel számolva durván 355 milla usa dollár. Ez a durván 370 millió $ az usa állampolgár szemszögéből, fejenként durván 1 dollár kifizetésével járna, ha ezt a lakosság fizetné. Szerencsére nem, hanem a részvényesek, akiknek ennél sokkal többet kell "nem felvenniük osztalékként". Ami mindenkit krva érzékenyen érint, mert nem 370 millió részvényes van.
Szóval ennyit arról, hogy szabadverseny, meg az állam nem avatkozik bele a piacba. Bokor Gyurinak meg a kedves jó édesanyját, hogy ilyen idióta technokrata nemzetet éltető szociális nézeteket valló bunkó fia lett, hogy a durva szavakat kihagyjam a dologból...másrészt az eu itt megmutathatná magát, hogy mennyire fasza gyerek, és szakadna is egyből az eurodollár...

-

Szégyellem, hogy nem vagyok amerikai ;)

Ezzel senki nem fog foglalkozni, pedig ezek a hatalmi összekacsintások amik tényleg forgatják a világ kerekét, nem az amivel etetnek minket. Emlékezünk csak vissza, hogy Bush megválasztása elött már Amerikában is folytak a perek az MS ellen, de aztán azokat mintha elvágták volna.