Pénzvilág, Kripto

New York frissen megválasztott polgármestere Bitcoinban venné fel az első három fizetési csekkjét

Ezt tegnap tweetelte ki, válaszul Miami polgármesterének, Francis Suareznek szintén Bitcoinnal kapcsolatos tweetjére. Az új polgármester, Eric Adams New York várost a kriptovaluta ipar központjává tenné ... Úgy tűnik, hogy beindult a vetélkedés Miami és New York közt abban, hogy melyik lesz az USA kriptofővárosa.

Ismét történelmi csúcs közelében a Bitcoin árfolyama

Az elemzők ünnepi hangulata közepette az előrejelzések nagyjából arra irányultak, hogy a hat számjegyű csúcsra való felfutás inkább előbb, mint utóbb bekövetkezik.
Minden adattudós modell azt sugallja, hogy a BTC ebben a ciklusban 100 000 dollárnál jóval magasabb csúcsot fog elérni

Részletek itt.

Elsődleges debit/credit kártyám kibocsátója a ....

Kártyatársaságok listája innen:

A kibocsátói üzletágban három kártyatársaság, a MasterCard, a Visa és az American Express érdekeltek. A hazai elfogadók egy része ezek mellett a Diners Club, a JCB és a China UnionPay logós kártyákat is elfogadja.

American Express
1% (8 szavazat)
Mastercard
70% (787 szavazat)
Visa
25% (279 szavazat)
DINERS CLUB
0% (3 szavazat)
JCB
0% (2 szavazat)
China UnionPay
1% (15 szavazat)
Egyéb, leírom.
0% (5 szavazat)
Nincs.
2% (28 szavazat)
Összes szavazat: 1127

Ukrajna parlamentje a Bitcoin legalizálását biztosító törvényt fogadott el

Tegnap az ukrán parlamentben 276-an szavazták meg a törvénytervezetet, ami a kriptovaluták és egyéb virtuális eszközök (pl. tokenek) legalizálását és szabályozását célozza. A kriptovaluták eddig se törvénytelenek, se törvényesek nem voltak Ukrajnában, tekintve, hogy nem volt érvényben olyan törvény, ami meghatározta, definiálta volna őket. Az ukránok vásárolhattak, eladhattak ilyen fizetőeszközöket, de a helyi bíróságoktól semmilyen védelmet sem várhattak, ha valami rosszra fordult.

Ha Volodimir Zelenszkij elnök aláírja a törvénytervezetet, törvény védi majd a virtuális eszközök tulajdonosait és a tőzsdéket a csalásokkal szemben stb.

Részletek itt.

"Elon Musk a fékre taposott a Bitcoin Tesla vásárlásokhoz való elfogadásában"

Elon Musk megint irányt váltott. Miután felhypeolta a Bitcoint (és a Dogecoin-t), bejelentette, hogy elfogadja a Tesla az autói vásárlásakor, majd megosztó kijelentéseket tett a Bitcoin és a megújuló energia témakörben, most ismét bejelentést tett a Bitcoinnal kapcsolatban. A bejelentést a The Register úgy értelmezte, hogy a Tesla le fogja állítani a Bitcoin Tesla vásárlásokhoz való elfogadását.