IBM SSA-torny és a bedöglött kapcsoló

Ma az IBM remeke, egy 7133-as ssa-diszktorony rendesen mexivatott... Ülök a helyemen, indulnék haza, amikor jön az sms, hogy az egyik rs6000-es gép leállt. Éreztem, hogy rohanni kell, és valóban: Az egyik storage sötét, a gép kijelzőjén vmi c8akármi (szóval semmi jó...) Nézem a storage-ot, kapcsolót nyomom led-ek felvillannak. Nyomom hosszabban, ledek égnek, "POST" viszont a kapcsoló átlényegült nyomógombbá.

A vicc az az egészben, hogy dupla betáp (két független UPS-ről), dupla tápegység (tripl aventillátor, redundáns adatutak) mellett egy ilyen filléres vacakon múlik a dolog. Két PC-s tápkábellel direktben bele az UPS-es elosztóba, a kapcsolót meg majd valamikor kicserélem, ha kell, de lehet, hogy hagyom a francba, és közvetlenül átdugdosom mindet úgy, ahogy ez van.

Ez nem igaz... A hét végén egy másik doboz csinálta ugyan ezt... Szerencsére az egyik betápot mérgemben még a múlt héten mindegyiken átdugtam közvetlenül a hálózatba.
megelégelve a dolgot, mostantól a frontpanelen lévő kapcsoló mindegyik tornyocskán csak dísznek van, a tápok direktben vannak bekötve (ennek persze "ára" van: elfogyott közel-s-távol az összes sima PC-s tápkábel)

Hozzászólások

A gep mitol allt le? rootvg is a SSA-n volt?