Audio line-in probléma SuSE 10.1-en

Fórumok

Sziasztok!

A következõ lenne a problémám. Nemrég telepítettem a 10.1-es SuSE-t (elõtte 9.3-asom volt). Majdnem minden klappol rajta, csak a hangkártya (alaplapi CMi8738) line-in bemenetén (ide jön a TV-kártya hangja) zúgáson kívül semmi mást nem hallok. Amúgy hang van, s a 9.3-as alatt a line-in capture is jól mûködött. A YaST config nem jelez hibát, de bootoláskor az alsactl failed. Találkozott valaki hasonlóval, illetve lenne valami ötletetek? Köszi!

Hozzászólások

Az alsamixert az all opcióval indítsd, ott kell felhúzni a capturét, aztán alsactl store.
IMHO
_______________________
Magyar égre, magyar UFO-t!

OK, csak gondolom újítottak az alsamixeren, mert régebben együtt volt a play és a capture. Most külön lehet megnyitni a capture részt, alapból a play jön be, és ott hiába huzigálsz. Vagy -all -al indítva bejön az egész. De mint mondtam a sima alsamixer parancsra csak a lejátszási csúszkákat kapod.
_______________________
Magyar égre, magyar UFO-t!

Kösz a TAB-os ötletet! Most már látom, hogy az alsamixer Capture szekciójan csak a Mic állítható, az összes többinek a potmétere sem látszik, tehát egyáltalan nem állítható. Nem lehet valamilyen driver probléma? Ja és még valami. A /dev/audio /dev/dsp és /dev/mixer eszközökbõl csak ezek vannak, holott emlékezetem szerint a 9.3-as alatt mindegyikbõl 4 volt (0,1,2,3). Ez nem lehet gond?