DragonFly BSD 1.5.4

 ( trey | 2006. június 16., péntek - 20:19 )

Azoknak lehet hasznos infó az alábbi, akik a DragonFly BSD fejlesztői ágát követik, nevezetesen az 1.5.3-at használják. Itt az idő frissíteni az 1.5.4-re. Óvatosan, először a kernelt kell frissíteni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nemsoka itt a release is.:) En mar nagyon varom!

Holnap betesztelem. :-)

Igazan innovativnak tunik nekem a DragonFly, szivesen ki is probalnam, csak azt nem tudom, hogy desktop os-kent mennyire allja meg a helyet? Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Hát az emberek a DFly listán arról is (pont mostanában) vitatkoznak, hogy desktop OS-e a DFfly. Természetesen meggyőződésük, hogy igen. Fut rajta az X.org meg a KDE/GNOME. => ebből következik, hogy desktop OS-ként kell rá tekintenünk. :) Szóval ha egy kényelmes OS-t szeretnél, mondjuk legalább FreeBSD szintű kényelemmel, akkor csalódni fogsz. Rengeteget kell még forrasztgatniuk rajta, hogy minden csiszoltan működjön (és nem is erre koncentrálnak). Persze az alapok nagyon jók és tényleg rengeteg ötlet leledzik; csak nem a desktop részében. Ott általában a pkgsrc által Joerg keze munkája nyomán érkező default desktop csomagokat kapod. Szóval semmi finomhangolás. Valamint akkor tudhatod igazán értékelni a DFly innovativitását, ha SMP-ben futtatod. Hiszen az egész koncepció arra megy ki, hogy "pár éven belül nem lehet majd kereskedelmi forgalomban egymagos procit kapni" by Dillon. :D

Mindemellett ez magánvélemény. Saját tapasztalat. Szóval nemszéttépni. :)

Nagyon jó rendszer, bár desktopot nem forgattam rá (ill. igen, de valamiért a GNOME nem fordult le), de arról torrentezek, Sambán, FTP-n húzgálom át a cuccokat, és nagyon jó.
Előnye az, hogy elvileg építhetsz belőle egy olyan CD-t, ami alapból desktopot rak fel.

Abban megegyezhetünk, hogy amint kicsit kiforr a dolog és Matt nem cseréli le a fél filerendszer-kódot naponta (valamint lesz benne ZFS :-) ), azonnal elgondolkodom véresen komolyan a szervereim átállításán. Mert 1000x-en meg fogja érni.