Geekbench-csel mérték a Mac Mini-ket

 ( trey | 2006. március 11., szombat - 12:33 )

A Geek Patrol oldalon jelent meg egy összetett benchmark, amelyben Mac Mini-ket teszteltek Geekbench-csel. A Geekbench egy keresztplatformos teljesítmény-mérő program, amely elérhető Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerekre. A tesztekben egy G4-es Mac Mini-t, egy Core Solo-s (egymagos Intel processzoros) Mac Mini-t és egy Core Duo-s (kétmagos Intel processzoros) Mac Mini-t teszteltek.

A vizsgálódás során egyetlen egy tesztben mutatott magasabb eredményt a program a G4 javára. Ez a "Stdlib Allocate" teszt volt, ahol a két Intel processzoros gép kb. 60-70%-ot teljesített a G4-hez képest. Viszont az összes többi tesztben az Intel processzoros gépek győztek.

A teszteredmények itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Csalás, a G4-ben kétszer annyi memória volt. Az Intelbe is annyit kellett volna tenni, attól jól belassult volna. :)

ROTFL ;-))))
Meg egy kis dózert is, hogy legyen, ami a teszt végére szép apránként felzabálja a memóriát ;-)

ha most vennék G4-es mekminit, azzal meddig lennék "életképes", meddig lenne támogatva még? (nemcsak az epl által, hanem külső programok által is)

Gondold el, hogy tobb millio G4/G5-os Apple gepet hasznalo emberke van a vilagon MacOSX-el a gepukon. Eleg meredek dolog lenne, az Apple hatatforditana ezeknek a potencialis vasarloinak...

Akkor ez azt jelenti, hogy a G4-es MacMini olcsobb lesz talan? :-)