Ki melyik szervert szokta használni telepîtéskor?

Fórumok

Sziasztok!

Ssd hiba miatt telepîtenem kell a napokban az asztali számítógép em.

Ki melyik szervert szokta használni?

Hozzászólások

deb.debian.org

neked aztan fura humorod van...

Úgy érted, hogy tükröt, mirrort. Ezt az dönti el, hogy hol vagy helyileg, milyen neted van. De ha nincs jó okod, hagyd meg az alapértelmezett tükröt, meg amit a telepítéskor a telepítő a lista tetején ajánl, csak akkor térj el tőle, ha tényleg lassú, nem futja ki a neted sávszélességét. Néha ezt próbálgatni kell, hogy neked melyik a gyorsabb.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Debiant rég telepítettem, ezek szerint volt fejlődés, ha már ilyen kényelmi extrák is vannak.

Arch-on csak 3rd party tool van erre, meg a weboldalukon mirrorstatisztika, ráadásul Arch-on azért is bonyolult, mert ott nem csak az kell egy jó mirror-hoz, hogy gyors legyen, de a sync-keléssel se legyen elmaradva, mert gyorsan pörögnek, jönnek ki az új verziók és egyes tükrök kisebb fáziskésésben lehetnek, ami galibákat okozhat.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

csak is a finneket vagy esetleg a cseheket :D

Most lehet hogy hülyén hangzik, de azt gondolom hogy talán a magyar szerver használata némileg kevesebb CO2.

Egyébként én még a mai napig használok apt-cacher-t, bár már van gigás netem. Aztán lehet hogy majd egyszer kukázom már, de engem valahogy megnyugtat, hogy nem forgalmazok feleslegesen.

Így van. Ezért is írtam, hogy mindenkinek más lesz a jó tükör. Sok külföldi szerver pl. hiába is van messzebb, de viszont a sávszélessége jobb, így a végén ugyanott lehet. Kimaradások is számítanak, hogy egy tükör mennyire stabil, mennyi időkre esik ki (karbantartás, netkimaradás, stb.). Ezt mind figyelembe kell venni.

Van, akinek az is szempont, hogy elvi síkon http meg ftp mirror nem játszik nála, csak a https, mert csak az a biztonságos. Ami szerintem felesleges paranoia, mert a csomagoknak elvileg amúgy is alá kell lenniük írva, úgyhogy nem secure csatornán letöltve sem lehet belebarmolni.

Szerk.: fontos! A kollégának nem is a mirror kiválasztásán kéne aggódnia a telepítés során, hanem a kîosztàs, karakterk?dolảs kiválasztásánál.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Amelyik éppen jól működik. Egy időben használtam a németet, aztán az írt, de volt bizonytalankodás mindegyikkel, csakúgy mint a magyarral is.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ahonnan letöltöm a Media Creator Tools-t.