Utolsó VMware Player verzió :(

Fórumok

Az utolsó a 17.5.1-es verzió, mielőtt még a broadcom begyalulta volna. Filenév: VMware-player-full-17.5.1-23298084.exe. Ez 562 MByte-os.

Aztán nagy nehezen még megtaláltam a 17.5.2-es verziót, ami ilyen néven fut: VMware-player-17.5.2-23775571.exe és csak 229MByte.

Mivel a fileméret jelentősen eltér, ezért jó lenne tudni, hogy mit beleztek ki az előző verzióból... Most a 17.5.1-est futtatom, és nem tudom, hogy ha upgradelnék 17.5.2-re, akkor nem lenne-e a későbbiekben problémám... Vannak dolgok amit még az offline installáción felül a netről húz a setup? Van valakinek tapasztalata a 17.5.2-vel?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 06. 09., v – 13:07

Van valakinek tapasztalata a 17.5.2-vel?

Most már a (régen fizetős) Workstation Pro is benne van, otthonra hivatalosan is ingyenes. Feltettem, de nem sokat használtam, nálam működik.

Most a 17.5.1-est futtatom, és nem tudom, hogy ha upgradelnék 17.5.2-re, akkor nem lenne-e a későbbiekben problémám...

Én eltettem magamnak az eredeti VMware-féle verziókat is ;-)

Szerkesztve: 2024. 06. 09., v – 14:12

na, akkor ez egy jó hír? :) tehát a Workstation Player-t megölték, de egyidejűleg a Workstation Pro-t viszont elérhetővé tették otthonra bárkinek? Ha jól értem...

 

Van még itt egy dolog. Én céges környezetben használtam ingyenesen évekig (és használom a maig napig) WorkstationPlayer-t. Aztán egyszercsak egy audit keretében jelzett az IT-nak, hogy nekem ott van a gépemen a coftver, a főnök majdnem leharapta a fejem, hogy miattam nem megy át az audit, és miért kell nekem ez a program... Aztán szerencsére gyorsan megvettük a 15-ös verziót, 180 dolcsi volt. Ez még 2020-ban volt.

Aztán időközben lett új laptopom, és a 15-ös verziót már évekkel ezelőtt abbahagyták fejleszteni, kijött a 16-os és a 17-es, és én feketén felraktam a 17-est az új céges laptopomra, és neten talált product kulccsal sikerült is beaktiválnom. Már pár hónapja használom, és még nem kaptam figyelmeztetést, szóval szerintem minden oké licenc szempontból

---

Most felnyomtam a WorkstationPro 17.5.2-es verziót a saját gépemre, és megy minden flottul :)

Kérdés, hogy a céges gépemen feltűnne-e a központnak, hogy Workstation Player helyett Workstation Pro-t használok... Természetesen beaktiválnám ezt is, mert ehhez is találtam kulcsokat a neten

Jól érted. A Player csak arra szolgált, hogy legyen egy ingyenes verzió a fizetős Pro mellett. Most, hogy a Pro is ingyenes otthonra, így már a Player okafogyottá vált, azért szántották be. Csodálkozok, hogy ez neked kiesett, mert a VMware-nél egy ideje áll a botrány, hogy fizetőssé tették az ESXi-t, oltári nagy háborgás volt belőle, így azért, hogy lecsitítsák a kedélyeket, ingyenessé tették a Pro-t.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

"céges laptopomra, és neten talált product kulccsal sikerült is beaktiválnom"

Gratulálok... Remélem, semmilyen érdemi munkát nem végeztek harmadik félnek, plusz bízz abban, hogy egy sw audit során nem fognak nagyon hátsón billenteni miatta. (Attól, hogy "fel tudtat rakni, meg "talált" kulcsot használva sikerült aktiválni még marhára nem lesz jogszerű a használata...)

nem vagyok rá büszke, de egyszerűen nem voltam hajlandó könyörögni a teamleadernek, utána a managernek, aki fillérbaszó, utána kapni a kioktatást a Financial Department-től, hogy rossz helyre könyveltem és legközelebb emígy rendeljem meg.. Egyébként nem tudom hogy függ össze ez a dolog, hogy milyen érdemi munkát végzünk harmadik félnek...

 

Imádom ezeket a magadfajta kioktató stílusú fazonokat, lefogadom neked is ott a adblocker a böngésződben és simán rángatod le a multimédiát ncore-ról, és patyolattiszta a múltad :D :D :D

"nem tudom hogy függ össze ez a dolog, hogy milyen érdemi munkát végzünk harmadik félnek..."

Hint: NIS2, supply chain... 

-ahol túl sok a reklám, azt a tartalmat jellemzően nem fogyasztom.
-ncore-t pláne nem: minek, mikor van 1234 TV-csatorna, amihez jár egy maréknyi online/streaming felület, a spotify/youtube premium fejenként kevesebb, mint egy sör... Szóval nem, nem vagyok rászorulva a "szürke" tartalmakra.

Én meg imádom ezeket a magadfajta mindensz@rt megmagyarázó __júzereket__, akik miatt sokszoros melója van az IT-nak/ITsec területnek, mert nekik "mindent szabad, minden is kell", de úgy, hogy a szabályokra, előírásokra ám keresztbe és nagyívben tesznek. Kivéve, ha azok az ő igazukat, az ő előrehaladásukat segítik. Akkor más mindenki is tartson be minden előírást... Aztán ha enforce-olja a secops az előírásokat, akkor meg sírnak, mint a fürdősqrva...

ez nem semmi, feltettem egy kérdést a VMware-ről, 2-3 hozzászólás után már fürdőskurva vagyok :D nem valami fideszes vagy?

nem érdekelnek az előírások ebben az esetben, csakis az, hogy a piros alarm ne villogjon a túloldalon, megindokoltam, hogy miért, csodálkozom magamon, hogy még egyáltalán idő pazarlok rád :D na szóval lekophatsz

"nem érdekelnek az előírások ebben az esetben"

Ez a baj - és még meg is magyarázod... Tényleg remélem (a saját érdeketekben) hogy nem fogtok komolyabb sw auditot kapni... Akkor ugyanis a cég, illetve a főnökeid lesznek első körben valagon billentve, és az fájdalmasan tud lecsorogni a sokadik dolgozó szintjére...

Amikor nincs érv akkor jön a politika.
Ne is legyél rá büszke kb fél tucat törvényt sértesz meg pár pld.
Nem tudom melyik érvényes most, 6-8 éve nem kell felületesen se foglalkoznom már jogi kérdésekkel. Csak üzemeltetek, mégis legalább nagy vonalakban tudom mire figyeljek, és akkor még ott vannak a szabványok ajánlások stb :(

384. § Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése

2001/29/EK irányelv az információs társadalomban alkalmazandó szerzői jogról és szomszédos jogokról

PTK
6:579.§ - Jogtalan gazdagodás: Aki más kárára jogtalanul gazdagodik, köteles azt a gazdagodást visszatéríteni. Ha az új szoftverkód előállítása lopott szoftver felhasználásával történt, a szerzői jog jogosultja követelheti a jogtalanul szerzett haszon visszatérítését.
Ptk. 6:518. § - Kártérítés szerződésen kívül okozott károkért
Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni. A lopott szoftver felhasználása és annak eladása kárt okoz a jogtulajdonosnak, ami alapján kártérítést követelhet.
 

2008. évi XLVII. törvény a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról
2.§ - Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok: A lopott szoftver felhasználása és értékesítése a versenyjog szempontjából tisztességtelen gyakorlatnak minősülhet, amiért bírság és egyéb szankciók szabhatók ki.

stb.
Természetesen az ügyvezetőd bukik nagyobbat.
Ez a te részed:
A munkavállaló kártérítési felelőssége (Mt. 179-183. §)

Senki se mondta neked hogy egybites vagy bármi mást, kérlek ne húzzuk bele a politikát viccből se, mert esetleg a tudásunk kisebb itt mint másoknak, az szép ha segítséget kérsz.
Hidd el sokan segítünk!

nem konyorogni kell, leirni es megindokolni a munkaeszkoz-igenyedet. onnantol ez nem a te feladatod, hanem aze, akinel ezt leadtad. ha a task all ez miatt, az rajta mulik. ha inkabb szoftvert lopsz, az meg rajtad.
ha nem tudod hova kell konyvelni, kerj helpet/guideline-t a finance-tol. vagy megjobb: rendeljek meg ok es konyveljek ahova akarjak.

"és én feketén felraktam a 17-est az új céges laptopomra, és neten talált product kulccsal sikerült is beaktiválnom. Már pár hónapja használom, és még nem kaptam figyelmeztetést, szóval szerintem minden oké licenc szempontból"

Ennek fussal neki megegyszer szerintem :D

Neten talált kulcsokat már említeni is elég gáz. Egy középiskolásnak elnézik, hogy tört játékkal játszik, de munkavégzésre egy kamionosnak a kamu rendszám már egy másik kategória.

Nyilván nem vagyok tisztában sem az igényeiddel, sem a lehetőségeiddel, de lehet, hogy a Virtualbox jó megoldás lenne számodra, érdemes lenne ránézned.

Sóherkáefténél igen, normális cégnél meg nem. És igen, ha heringet adnak a kezedbe, hogy vágd ki az erdő legnagyobb fáját, akkor azt mondod, hogy megfelelő fűrészre van szükséged, mert a hering erre bár korlátozottan alkalmas, de sem időben, sem egyéb ráfordításban nem közelíti meg az optimálisat az így végzett munka, vagy nekilátsz, és lesz@rod, hogy meddig tart - legfeljebb ha cseszegetnek, akkor megmutatod, hogy jelezted a problémát.
Ha viszont nem jelzed, és lopsz valahonnan egy stihlfűrészt, akkor annak a következményeit valakinek viselnie kell.

Utolsó VMfazék Játékos

"Sose a gép a hülye."