VMware ESXi 8 elmenti a régi gép MAC címét

Fórumok

Üdvözlök Mindenkit!

Nemrégiben fizikai vasat cseréltünk, s a régi szerverből egy az egyben átraktuk a háttértárakat az új gépbe úgy, hogy az operációs rendszer tárolója (amin egy 'VMware ESXi 8' fut) is változtatás nélkül átkerült. Ez idáig semmi probléma sem volt, ám az előző vasunk a szolgáltató tulajdonában maradt, aki pár napja jelezte felénk, hogy nem tudja felkötni azt a hálózatra azon oknál fogva, hogy mi továbbra is birtokoljuk annak a gépnek a MAC címét, s ezzel címütközést generálunk a hálózaton. Tapasztalt már valaki olyat, hogy egy ESXi 'elmenti' az előző vas MAC címét, s bár mindenhol az új eszköz címe látszik, mégis a régi MAC címmel forgalmaz? Ha igen, akkor kérem ossza meg velem, hogy milyen módon tudom erről lebeszélni.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: LittleT

Hozzászólások

Nagyon szépen köszönöm, ez nekem eddig nem volt meg. Nem örülök, hogy már a Linux is egyre többször kezdi jobban tudni, hogy jó nekem, de persze nem értesít róla.

"Megmondtam, az Én scriptem hülyebiztos! Hülye biztos nem futtathatja!"

Vicces, hogy még mindig tartja magát ez a legenda. Az ESXi-nek semmi köze a linuxhoz, ha meg valamennyi mégis van, azt egy peren kívüli megegyezéssel elsimították :) Viszont ott sem arról volt szó, hogy ez linux vagy nem linux, hanem vélhetően driverek és egyéb kapcsolódó dolgok forrását használták fel a vmkernelben.

Hovatovább: az ESX 3 alatt is a saját vmkernelük üzemelt, maga a service konzol volt egy erősen módosított Redhat, de 2007-től ennek is vége lett.