Index és adzapper

 ( rpsoft | 2005. október 2., vasárnap - 10:28 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sziasztok!

Használja itt valaki [b:88ab901dd7]adzapper[/b:88ab901dd7]t? Szerintem egy nagyon jó kis program arra, hogy az ember megszabaduljon a villogó, idegesítő hírdetésektől, és ez sokat javít az adott oldal olvashatóságán.
Az egyetlen gondom vele, hogy az index.hu-nál újabban, ha kinyírom a reklámokat, akkor megjelenik a firefoxban egy ablak, hogy egy BIN típusú fájlt akartam megnyitni a sher.index.hu-ról, és ezzel most mit csináljon, mentse-e.
Ez mitől van?

L. Á.

Közben találtam egy megoldást. A prematch fileba beírtam, hogy ADHTML sher.index.hu/**

Á.

Több éve használom. Vigyázz vele, mert addiktív! :) Iszonyatosan idegesítő Adzapper után "normál" böngészővel megnézni egy akármilyen online újságot, amikor mozog, villog, forog rajta minden. A bulvárújságok közül az tényleg Index jó példa erre, mert ott valóban minden felületet kihasználnak hirdetésre.

[quote:6bd00a41d0="Adi"]Több éve használom. Vigyázz vele, mert addiktív! :) [/quote:6bd00a41d0]
Tudom. Én is több éve használom... Neked nem jött elő a fenti probléma az indexnél?
Írtam a fickónak, aki az adzappert fejleszti, és ő nem tudta reprodukálni.

(Btw, ha máshol böngészek, nekem is első dolgom az adblock-ot felrakni. Ha minden villog, izeg-mozog, akkor lehetetlen olvasni.)

Ha mindenki így gondolkodne mint te (ti), akkor az Index és az összes többi újság csődbe ment volna...

Te a Blikk-et is (csak 1 példa) előbb kivágdosod ollóval, csak aztán olvasod el :?:

[quote:7616b94ab5="bzsozso"]Ha mindenki így gondolkodne mint te (ti), akkor az Index és az összes többi újság csődbe ment volna...

Te a Blikk-et is (csak 1 példa) előbb kivágdosod ollóval, csak aztán olvasod el :?:[/quote:7616b94ab5]

Nyilván nem, de a Blikkben nem ugrálnak a reklámok, és nem takarják el a szöveget...

Petya

[quote:f996792a2b="_Petya_"][quote:f996792a2b="bzsozso"]Ha mindenki így gondolkodne mint te (ti), akkor az Index és az összes többi újság csődbe ment volna...

Te a Blikk-et is (csak 1 példa) előbb kivágdosod ollóval, csak aztán olvasod el :?:[/quote:f996792a2b]

Nyilván nem, de a Blikkben nem ugrálnak a reklámok, és nem takarják el a szöveget...

Petya[/quote:f996792a2b]

Ez is igaz:-(

[quote:09fa43869c="bzsozso"]Ha mindenki így gondolkodne mint te (ti), akkor az Index és az összes többi újság csődbe ment volna...

Te a Blikk-et is (csak 1 példa) előbb kivágdosod ollóval, csak aztán olvasod el :?:[/quote:09fa43869c]

Nem, a Blikket sehogysem olvasom. Az is OK, ha valahol mértékkel vannak reklámok, és abból tartják fenn. De ha elpofátlanodnak, és minden négyzetcm-en van egy ugráló-villogó reklám, akkor én is elpofátlanodom, és kiszűröm. Nem baj, ha csődbemennek, majd jön helyettük egy másik, ésszerű mértékben reklámozó, színvonalasabb. (A hup-ról a huppólóreklámot nem szűröm ki.)
Mellesleg, ha tudom magamról, hogy a vásárlásnál a döntésben a reklámok csak annyiban befolyásolnak, hogy aminek idegesítő reklámja van, azt nem veszem meg (pl. éneklő reklám tuti hatás), akkor ezzel csak javítok az indexen hírdetők esélyein :twisted:

L. Á.

[quote:0df5ec71eb="bzsozso"]Ha mindenki így gondolkodne mint te (ti), akkor az Index és az összes többi újság csődbe ment volna...[/quote:0df5ec71eb]

Na es? Ha a tarsadalomnak nincs igenye arra, hogy szarra idegesitsek, akkor termeszetes, hogy eltunnek.

Ez persze csak gondolatkiserlet, de az "ebbol elunk" nem mentseg egy bizonyos igenyszint ala csokkenesre. Popupok, szoveget eltakaro reklamok... (Most nem feltetlen az indexrol beszelek, nem tudom ok alkalmazzak-e ezeket.)

Persze joguk van a sajat oldalukon azt csinalni, amit akarnak, de hogy a kep amit ezzel lefest magarol az oldal keszitoje mennyire valik sajat hasznara, azt mindenki dontse el maga...

Szerencsere az elmult evekben erre mintha rajottek volna nyugatabbra, egyre kevesebb a szemet az oldalakon. Kishazank nyilvan lemaradasban van, de azt ugyis megszoktuk.
Pl ott a google sikere. AltaVista reklamerdejehez szokott emberkent mikor eloszor lattam, onkentelenul elmosolyodtam a tiszta, egyszeru fooldal lattan. "Nocsak. Igeny? Igeny?" Aztan kb 10 masodperc alatt az alapertelmezett keresomme valt. (2 kereses ideje. Nyilvan a talalatok minosege is tetszett.) Azota a tobbieknek is leesett a tantusz. Es nem csak a keresoknek.

Ha egy oldal pofatlan modon az arcomba mondja, hogy "rovid tavu strategiank van, jo lesz neked a sza r is", akkor oda nem latogatok tobbet. Ha neked egy etteremben ezt mondana a pincer, mikozben a fonnyadt kajat eled teszi, te bemennel oda legkozelebb?

[quote:f910448f4c="bzsozso"]Ha mindenki így gondolkodne mint te (ti), akkor az Index és az összes többi újság csődbe ment volna...

Te a Blikk-et is (csak 1 példa) előbb kivágdosod ollóval, csak aztán olvasod el :?:[/quote:f910448f4c]

Egyrészt nem olvasok soha Blikket, mert ennyi erővel a "műsoros" WC-papírt is olvashatnám, a tartalma a kettőnek azonos. :lol:

Másrészt ez a nyávogás a reklámokért már régen lejárt lemez, a Google megmutatta - ahogy más is írta -, hogy lehet úgy is hatékonyan reklámozni, hogy nem mászik a hirdetés az arcodba. Sőt, a Google célzott hirdetéseit néha kifejezetten szeretem, mert beadnak olyan dolgokat nagy ritkán, amik valóban érdekelnek. Ezzel szemben pl. a Keymedia hirdetései a HWSW fórumában roppant idegesítőek, de szerencsére a Squid naplójában benne volt, hogy milyen Javascript file-okat szed le a böngésző, most már ezt is szűröm. :)

Harmadrészt meg előjön az a dolog is, hogy a hirdetőszerverek sokszor (szinte mindig?) használnak sütiket, nekem meg semmi szükségem arra, hogy egy harmadik fél nyomon tudja követni, hogy milyen site-okat szoktam látogatni (most az egyes normálisabb böngészők sütiszűrő képességeitől tekintsünk el).

Negyedrészt - Linuxon - ha egy oldalban túl sok flash reklám van, akkor a böngésző használhatatlanul lelassul. Példának mondhatnék több nagy ingatlanos oldalt, ahol egyszerűen kénytelen voltam minden flash-t szűrni, mert nem lehetett használni a site-ot.

Jó lenne, ha az ilyenek és az online újságok is rájönnének, hogyha hirdetésekkel zsúfolják tele az oldalakat, akkor csak a saját közönségüknek tesznek keresztbe.

Azt meg már csak mellékesen teszem hozzá, hogy a Mozillában és a Firefoxban régóta van képszűrés. Ahogy terjednek el egyre jobban ezek a böngészők és kezdik használni az emberek ezeket a funkciókat, úgy egyre inkább rá lesznek kényszerítve a tartalomszolgáltatók is normális hirdetések használatára.

törölve, nem ide akartam

hihetetlen, de megint ide ment. bzsozso-nak nem hagyja a drupal, hogy válaszoljak.

bump! :)

Valakinek van esetleg viszonylag frissebb, magyar oldalakat is tartalmazó pattern listája? Én magam lehetőség szerint egy lusta dög vagyok, ha esetleg valaki más nem volt az.
(nincs bajom a reklámokkal amúgy, de négyéves netbookról netezni nem mindig leányálom :-))

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Köszönöm !

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd