[POL] Oroszországi börtönben meghalt Alekszej Navalnij

Fórumok

Távoli északi Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben levő börtönben meghalt az ismert orosz ellenzéki aktivista, Alekszej Navalnij.

Alekszej Navalnijjal készült 2011-es interjú itt hallgatható meg magyarul, majd egy beszélgetés Stier Gáborral. 

Ha létezik túlvilág, akkor most érdekes beszélgetéseket folytathat Alekszej Navalnij Jeffrey Epsteinnel az amerikai és orosz börtönviszonyokról, valamint a börtönökben történő különös halálesetekről. Bár meg kell jegyezni, hogy Európában eredetileg honos vallások (* utóbbi két évezred) túlvilágelmélete szerint aligha került azonos helyre a két elhunyt személy. De talán van telefon a mennyekben amivel felhívhatja Navalnij a pokolban bűnhődő Epsteint. 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 02. 16., p – 22:45

Hát ez van. Nincs mit tenni. Egyszer fent, másszor lent. Jön borúra derű. Egyszer hopp, másszor kopp. Örökké nem eshet.

szokatlan halal arrafele, de nem tudott kiesni az ablakon, mert racs volt rajta...

Nekem is ez jutott eszembe azonnal. Amit nem értek, hogy bebörtönözték évtizedekre, az nem volt elég, ha már bent volt, még ki is kellett nyírni. Most vagy ennyire tartottak a palitól vagy ennyire a bögyükben volt.

Egyébként meg ne legyünk rosszindulatúak, nem csak sokadik emeletről esnek ki arra állandóan emberek, hanem repülőgépek is elég sűrűn robbanak fel, de olyanok ám, amik véletlenül mind rezsimellenes zsoldos vezérkart, meg hadifoglyokat szállítanak, pont véletlenségből. Most Putinnak a humora ilyen jó, vagy komolyan gondolja, hogy ezt nem látja át senki.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

nem csak sokadik emeletről esnek ki

.. van aki szigorú felügyelet alatt lesz mégis öngyilkos: sokan megnyugodhattak, hogy Jeffrey Epstein meghalt.

--

a topicban levo esethez: szerintem csak a választások előtti üzenet..

Pelikán József: Mit mondott az ügyvéd?

Pelikán lánya: Azt mondta, hogy majd mindent megtesz.

Pelikán József: Mennyit kapok?

Pelikán lánya: Hát az attól függ, mert lehet, hogy csak pénzbírság, de lehet, hogy a legsúlyosabb, hát szóval halál. Tetszik tudni az a kérdés, hogy apukával példát akarnak-e statuálni.

Pelikán József: Micsoda? Halál?

Pelikán lánya: A statuálás a lényeg, mert aszerint kapja apuka a büntetést.

Pelikán József: Szép dolog. Mit mondott még az ügyvéd?

Pelikán lánya: Azt mondta, hogy majd ne tessék csodálkozni, ha ő a tárgyaláson igen súlyos büntetést kér.

Pelikán József: Kicsoda? A védőügyvéd?

Pelikán lánya: Igen, mert ha apuka kulák volna, azokból most sok van, de mert apuka párttag, ő meg párton kívüli, hát szóval szocialista jog, meg minden.

Pelikán József: Mi van a szocialista joggal? Gondolkozz csak!

Pelikán lánya: Hát a statuálás a lényeg. És hogy ne tessék idegeskedni.

Kiugrott a borton ablakabol mert nem sutott soha be a nap ?

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Elkeserítő, még akkor is, ha mindenki tudta, hogy előbb-utóbb bekövetkezik, ugyanakkor felháborító, hogy ma ilyen megtörténhet, és senki nem tehet ellene semmit. Nyíltan, mindenki képébe röhögte művelték az egészet, mert megtehették, mert megtehetik. Nyugodtan lehet gúnyolódni azon, amit írtam, nem fogok rajta meglepődni.

Újabb bizonyíték számomra, hogy csak az egyéni életstratégiák működhetnek. Se egy kisvárost, se az országot, se egy népet nem lehet magától megmenteni. De ha tudok jól pRoGRaMOznI, akkor magam választom ki a saját szempontjaim alapján legkevésbé elbaszott országot.

nem lehet magától megmenteni.

Lehet nem is kell.  Tudod ... a vak néni, nem biztos, hogy azon az úton akar átmenni, amelyiken te szeretnéd átsegíteni.

magam választom ki a saját szempontjaim alapján legkevésbé elbaszott országot.

Ezzel csak az a baj, hogy ha nagyon válogatós vagy az életed rámegy a keresésre. Ugyanis ahogy a társat, úgy országot is csak vele(benne) élve lehet megismerni.

Akkor ezek szerint barátnőt, feleséget is netes rangsor alapján választasz?

Van egy "objektív(nek látszani akaró) " lista és arról választasz?

Bocs, ezt nem tudtam kihagyni.

Viccet félre téve, hogy hol érzed jól magad, az egy nagyon szubjektív dolog. S persze vannak, azonnal kizáró tényezők is. Szóval a szűrők után is marad legalább egy tucat.

Nekem  stílus pl. az észak-nyugat Olaszország (svájci-francia határhoz közel) ami tetszett, pedig elsőre nem is gondoltam volna.

Azért nem vakon választ az ember, valahogy Kongó (szuper aids lol), Japán (nyelv), USA (fegyver, wokelmbtqxyz), Ausztrália (minden meg akar ölni) miatt nem szimpi. Svejc bejött. Lőnék még Új-Zélandra is. Nagyon mellé ezekkel nem lehet.

Bizonyos peremfeltételek mellett kishazánk is jó - csak legyen egy f*szán fizető remote pozi es tudjak magamnak gondoskodni a privát eü/oktatásról/nyugdíjról és legyen $$$ olyan ingatlanra, ami nem lesz cigányfertőzött a köv 15 évben. Szóval a sok pénz gyógyír sokmindenre.

Ha meg giga fos van, akkor a felretett pénzzel kicsekkolok az országból és leélem az életem valami low cost Thaifoldon. Családdal is akár.

Néhány százezer ukrán és orosz halála, emberi ronccsá tétele, megsebesülése, életének értelmetlenné válása mit sem számít, na de egy Navalnij, az már aztán döfi, az a valami, a felháborító meg a szívszorító!

Egyébként ez a pali elképesztő hülye volt. Volt előtte egy példa, Litvinyenkó. Az FSZB még Angliában is utána nyúlt. Ezt a butát megmérgezték, sikeresen kimenekítették Németországba, majd gondolta, jó ötlet visszalátogatni Oroszországba. Számomra annyi a tanulság, hogy buta emberből is lehet hőst csinálni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Néhány százezer ukrán és orosz halála, emberi ronccsá tétele, megsebesülése, életének értelmetlenné válása mit sem számít, na de egy Navalnij, az már aztán döfi

Mindkettőért Putyin a felelős, felháborító és szívszorító. Mit akartál mondani? Ja hogy az ukránok tehetnek róla, meg Navalnij. Minek mentek oda, egyáltalán minek léteznek? ... esetleg még köcsög nyugat, usa. Bingó?

lehet hogy simán meghalt - börtönben van nem sok vizet zavart, most így mártír lesz belőle.  Szóval nem biztos, hogy kinyírták.

For Whites Only meeting room!

ki volt az, aki most halt meg ukrán börtönben ? valami újságíró/vlogger ?

For Whites Only meeting room!

Gonzalo Lira.

"A bírósági tárgyalása elől Magyarországra szökött volna, de az ukrán oldalon elfogták tavaly nyáron azt az amerikai–chilei vloggert, aki január elején előzetes letartóztatásban halt meg Ukrajnában.
...
„Vagy átjutok a határon, vagy eltüntet a kijevi rezsim... Nem fogom túlélni a börtönt... Meghalhatok bent, természetes vagy nem természetes okból” – az 56 éves Gonzalo Lira öt hónappal a halála előtt, tavaly ősszel mondta ezt Ukrajna nyugati szegletében. Akkor jelentkezett be utoljára a Youtube-csatornáján, néhány kilométerre a magyar határtól, amelyen át akart lépni, hogy politikai menedékjogot kérjen. Lira ekkor valójában már szökésben volt, nem hagyhatta volna el Harkivot, ahol orosz propaganda terjesztése miatt kellett volna bíróság elé állnia. Elítélése esetén 5-8 év börtön várt volna az amerikai–chilei kettős állampolgárságú férfira."

Szerkesztve: 2024. 02. 22., cs – 12:21

Olyan orosz csoport, akik az ukránokkal szimpatizálnak ki akarták szabadítani.

Navalnijt át akarták valahová szállítani - akkor lett volna a kiszabadítási akció, csak későn értek a helyszínre és nem sült el jól.

Ennek mennyi a valóság tartalma majd kiderül..

orvosi záró:

Navalnij tüdőgyulladásban halt meg, mert megfázott azon az 5 lyukon keresztül, ami a mellkasán található  egészen a szivén keresztül kapott huzatot.

For Whites Only meeting room!

Navalnij a Nyugatnak volt fontos, nem az oroszoknak. Hazaáruló volt, ennek megfelelően kezelik. Amúgy volt lehetősége az életre, amikor Németországban gyógykezelték. Aztán visszament. Nem volt túl fényes elme.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Navalnij a Nyugatnak volt fontos, nem az oroszoknak.

Sajátságos álláspont. 

Vajon az orosz migránsok hogyan vélekednek?

Az orosz-ukrán háború kitörése óta 150 ezer orosz állampolgár vándorolt be Szerbiába.

És ha ennyire nem számít, akkor miért nem adják ki a családnak!?

Index - Külföld - Vlagyimir Putyin Oroszország-szerte kirobbanó tömegtüntetésektől tarthat

Szovjet barátok lehet térdcsapkodva hurrázni!

Kb. azt csináljátok. Leszámítva a térdcsapkodást, hiszen a pózotokban az csak jelképesen lehetséges.

 

Egyébként nem értem, mi a problémád. Az orosz vezetés épp "hőst" csinál Navalnijból. Megértem, hogy be vagytok fosva, hiszen ha kiderül, hogy sokkal többen támogatják Putyint, mint ahogy kívánjátok, akkor a gazdáidnak jobban meg kell dolgoznia Oroszország kirablásáért.

:)

Szerkesztve: 2024. 02. 25., v – 21:52

Az ukrán hírszerzés szerint trombózis végezhetett Navalnijjal

Természetes ok, egész pontosan trombózis állhat Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista és politikus halála mögött az ukrán hírszerzés információi szerint.

A legismertebb orosz ellenzéki február közepén halt meg Oroszország egyik legpokolibb börtönében, a szibériai Harp falu IK-3 elnevezésű fogolytelepén. Büntetési tétele már harminc és fél év volt.

Az orosz szövetségi büntetés-végrehajtás szerint Navalnij a reggeli séta után lett rosszul, majd elvesztette az eszméletét és meghalt. A halál okának megállapítása folyamatban van.

„Lehet, hogy csalódást okozok, de úgy tudjuk, valójában vérrög okozta a halálát.

Ez többé-kevésbé megerősített információ, nem az internetről származik”, mondta Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője újságírói kérdésre.

[...]

Rossz hír a nyugati propaganda gépezetnek és jaku baráti körnek ...

trey @ gépház

Olena Zelenszka elutasította az Egyesült Államok meghívását

A The Washington Post úgy értesült, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége, Olena Zelenszka elutasította a Fehér Ház meghívását az amerikai elnök kongresszusi beszédére.

Az Unian szerint sokan úgy vélték, hogy Zelenszka azért utasította el a meghívást, mert az eseményen a nemrég elhunyt orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij özvegye mellett ült volna. Habár az egykori politikus a Putyin-rendszer ellen dolgozott, azonban többször is megjegyezte, hogy a Krím valóban Oroszországé.

[...]

🙄

trey @ gépház

Bankbetétjét lekötötte múltkor, táskát megvette a L.Vuttonban, kertész nyírja a füvet…

Ha közzé tetted, akkor számlamásolatot a táskáról, banki bizonylatokat a tranzakcióról, és egy fényképet a kertésztről és róla is tegyél közzé. Mert így a felhőkbe ugatva a dolgot, tényleg csak ugatás!

A Zelenszkij-családnak nem jó pontok kellenek, hanem fegyverek! :D Racionális döntés a meghívás visszautasítása, hiszen nem az ukrán vezetéstől függ, milyen fegyvereket és támogatásokat kapnak meg, hanem többnyire az amerikaiak döntik el (részben a más országokban tevékenykedő lobbihálózatukon keresztül). Ugyanakkor a protokolláris, jelképes gesztusok is fontosak, hiszen az emberek már csak ilyenek. Nem lehet könnyű Zelenszkij feleségének lenni.

:)